MALATYASPOR Başkanından ŞİKE itirafı

MALATYASPOR Başkanından ŞİKE itirafı

Malatyaspor Eski Başkanı Nurettin Güven, hala gündemdeki sıcaklığını koruyan 1987-88 sezonundaki Malatyaspor-Beşiktaş maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu


1980'li yılların sonunda iş dünyası ve futbol dünyasında yaşadığı ve yaşattığı sansasyonlar ile her zaman gündem olan Malatyaspor Eski Başkanı Nurettin Güven başkanlık yaptığı dönemdeki, Beşiktaş maçını aslında Beşiktaş'ın almasını istediğini ama bunun gerçekleşmediğini söyledi.
 
'SİZ VERİN MAÇI ALIN GİDİN'DEDİM METİN KEÇELİ 'HAYIR'DEDİ
 
O dönemde yaşanan olayları anlatırken zaman zaman isimleri ve maçın skorunu karıştıran Güven o dönemde neler yaşandı sorusuna, 'Beşiktaş'ın Malatyaspor'la Malatya'da maçı vardı. Malatyaspor'un hiç bir iddiası yoktu. Ne küme düşme, ne küme çıkma, ne de şampiyonluk iddiası . Bende Malatyaspor'luyum ama Beşiktaş'ı seviyorum. Duyduğum kadarıyla Malatya'daki bir kaç futbolcuya Ergun Gürsoy bir kaç tane Doğan araba hediye ediyor. 'İşte siz Beşiktaş'ı yenin size Doğan araba verelim' diyor.(Nurettin Güven isimleri tam olarak hatırlayamadığı için zaman zaman Beşiktaş'a, Galatasaray Metin Keçeli'ye ise Orhan Keçeli demektedir.) 
 
Ben de Malatyaspor'u ve Galatasaray'ı (Beşiktaş) ilk onbirlerini yemeğe davet ettim. Keçeli, ne Keçeli Orhan Keçeli'mi? Orhan (Metin) Keçeli de Beşiktaş'ın başında gelmişti. Lokantanın içerisinde kendisine dedim ki, 'Bak başkan buraya kadar geldiniz sağolun. Bak bizim bir iddiamız yok, futbol oynayıp gideceğiz. Bazı futbolculara Galatasaray'lılar bir şeyler vermiş. Siz verin, bizim bir iddiamız yok maçı alın gidin yani oynasınlar alın gidin' dedim. O da 'Teşekkür ederim sayın başkan dedi. Ben biliyorum dedi sen dedi anadan doğma Beşiktaşlı'sın. Ama biz bu futbol takımı ile maçı alır gideriz' yanıtını verince kendisine teşekkür ettim.
 
 
METİN KEÇELİ, "VALLAHİ HATIRLAMIYORUM"
 
Nurettin Güven'in kastetmeğe çalıştığı dönemin yöneticisi Metin Keçeli ise, "Evet ben Genel Kaptandım. Maç çok net gözümün önünde. Hatta rakibimizin arabalar hediye edeceğini sağır sultan bile duymuştu. Ama ben böyle bir cevap verdiğimi hatırlamıyorum" dedi..
 
KOVA YAŞAR'A MAÇ BAŞI VE DEVRE ARASI 16 MİLYONLUK İKİ ÇEK YAZDIM
 
İkinci günü stad zamanı soyunma odasına geldim 16 milyon liralık bir çek yazdım. Kaleci o zaman alınmasın da Kova Yaşar derlerdi ve bizde oynuyordu. Fenerbahçe'den alınmıştı. Şimdi bilmiyorum sağ mı. Ona verdim. Yahu dedi 'Biz oynamadık ki başkan bize 16 milyon veriyorsun' dedi. Bende kendisine 'Teşekkür ederim, sağolun, oynadığınız kadarıyla.' diyerek konuyu kapattım.1.devre 0-0 bitti. 2. devre çıkardım bir 16 milyon daha çek verdim yine aynı Yaşar'a. Dedi ki 'Başkan maç 0-0 niye veriyorsun' dedim ki 'Şu futbolu oynadınız benim için kafi.'Ondan sonra 2-1 (Doğrusu 1-0 olacak) maçı aldık.
 
KEÇELİ KAFASINI YOLUYORDU
 
Bir ara baktım Şeref Tribününde, Keçeli'de kafasını yoluyordu 'Başkan yaktın bizi' dedi.."Eee dedim 'Ne yapalım biz önce size söyledik ama siz yapmadınız.'. İşte o gün böyle şeyleri yaşamıştık.
 
TEKLİF ETMİŞLER BEN ALDILAR ALMADILAR BİLMİYORUM
 
O zaman yaşanan araba olayları ile ilgili konuşmasına devam eden Nurettin Güven, 'Teklif etmişler. Ben aldılar almadılar bilmiyorum çünkü girmem de.O dönem bizim Malatyaspor'da futbolcunun iç işlerine girmek bana yakışmaz. Çünkü ortada bir şey yok.Ortada ne Malatya'nın yenilmesi var ne şampiyon olması var.Bir iddiamız yok. Yeni takım almışız yeni toparlıyoruz. Sonuçta bizimkilen Beşiktaş'ı yendi, Galatasaray'da şampiyon oldu"
 
GEÇMİŞİ KARIŞTIRMAK İYİ DEĞİL
 
"O dönemlerde maç satın alma olayları oluyor muydu?"sorusuna Güven, 'Yok olmuyordu. Oluyordu tabi!Gerçeği konuşursan oluyordu.Çok uzun hikayeler. Çünkü onlara girmek, geçmişi karıştırmak iyi değil. Her halde oluyordu. Onun için dedim ya masa üstü mü, masa altı mı hangisini oynayalım" diye cevap verdi.
 
MAÇ SATIN ALMADIM AMA BAŞKALARI YAPARSA 10 KATINI YAPARIM
 
Nurettin Güven'e "Siz hiç maç satın aldınız mı dedik?', "Yok yok ben hiç maç satın almadım almam da.Ama başkaları yaparsa ben de onun 10 katını yaparım. Bende bir hedef var, bir işi ya yaparım ya yapmam.Öyle millete gidip te Ahmet'e, Mehmet'e lap lup yapmam.'şeklinde cevap verdi.
 
SEN MADEM ALIRSAN BEN DE ONLARA PRİM VERDİM
 
Metin Keçeli ile 'Biz size maçı vereceğiz'şeklinde mi konuştunuz bir şey istediniz mi' sorusuna, 'Hayır hayır vereceğiz demedim. Galatasaray'lılar benim futbolculara Ceyhun'a, Feyzullah'a üç beş kişiye daha araba veriyorlardı. Bunu da duydum. Şimdi bir başkansın. Eğer sen kulüpte ne oluyor hepsinden haberin olur. Sen bunu duyup, bende Beşiktaş taraftarıyım, ben Beşiktaş'ın kazanmasını istiyorum. Eee, adam diyor ki biz alırız maçı. Eee alırsan okey. Sen madem alırsan ben de onlara prim verdim. Malatyaspor, Beşiktaş'tan maçı aldı o tarihte Galatasaray şampiyon oldu.'diye yanıt verdi..
 
FUTBOLCULARA 'SİZ ARABA ALIYORSUNUZ' DEMEK BAŞKANIN ŞAHSİYETİNE YAKIŞMAZ
 
Araba iddiaları ile futbolcularla konuştunuz mu ? sorusuna Güven, "Hayır konuşmadım. Çünkü başkanın şahsiyetine yakışmaz ki. Ben futbolculara siz araba alıyorsunuz, diyeyim. O zaman ikili ilişkiler biter.Sen kalk benim dışımda git Malatyaspor'da oynuyorsun başka takımdan araba al. İkili ilişkileri zedeler.O zaman senin adamı alıp atman lazım. Ama ben de biliyordum son maçtı bir şeyler olabilir. Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ben şahsen istiyordum. Ama olmadı Galatasaray oldu.Hayırlısı olsun.'dedi.
 
ALDI ALMADI NE SORDUM NE SORMADIM
 
Malatyaspor'lu futbolculardan bazılarının bunu daha sonra televizyon programında itiraf etmeleriyle ilgili sorulan bir soruya da Nurettin Güven şu yanıtı verdi:
 
"Bir gün Malatya'daki bir restaurantta ismini hatırlamıyorum bir futbolcunun kulağına eğildim. Böyle böyle olmuş dedim. Ya başkan biz alırız diye cevap verdi"