MAKAM UÇAĞI İLE MAÇA GİDEN BAŞBAKANA ŞOK

MAKAM UÇAĞI İLE MAÇA GİDEN BAŞBAKANA ŞOK

Cumartesi günü Poitiers şehrinde kongreden ayrılarak iki oğluyla Barcelona ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçını izlemeye gitmişti


Fransa Başbakanı Manuel Valls, Başbakanlık uçağı ile maça gidilmesi tartışmalarında iki oğlunun 2500 avro olan masraflarını ödeyeceğini açıkladı.


Hafta sonu Sosyalist Parti (PS) kongresi Poitiers şehrinde yapılmıştı. Vals Cumartesi günü Poitiers şehrinde kongreden ayrılarak iki oğluyla Barcelona ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçını izlemeye gitmişti. Fransa Başbakanı Manuel Valls’in maçı izlemek için Berlin'e Başbakanlığa ait uçakla gittiğinin ortaya çıkması tartışmalara neden olmuştu. Tartışmaya dahil olan UEFA başkanı Fransız Michel Platini, Fransa'da düzenlenen Euro 2016 şampiyonasını ve futbolda şike iddialarını görüşmek üzere Başbakan Manuel Valls’ı maça kendisinin davet ettiğini söylemişti.

Fransızların %77’si Başbakan Valls’in maça gidişte Başbakanlık uçağını kullanmasını ahlaki bulmadı ve anketlerde “şok olduk” cümleleri ile değerlendirdi. Bir yolsuzlukla mücadele derneği de Berlin Seyahati nedeniyle Fransa Başbakanı Manuel Valls’e karşı şikayette bulunmaya hazırlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı