MAKAM ARACINI İADE ETTİ

MAKAM ARACINI İADE ETTİ

CHP li başkan makam aracını iade etti

TOPRAKKALE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM DEMİRCİ ARACINI İADE ETTİ

Osmaniye'nin Toprakkale Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Demirci, işçilerin maaşını ödeyebilmek için kendinden önceki dönemde kiralanan ve her ay 4 bin lira ödenen biri lüks makam aracı olmak üzere 3 aracı iade etti. Demirci, makam aracı olarak kendi otomobilini kullandığını söyledi.

KENDİ ARACINI KULLANIYOR

Yerel seçimleri kazanarak 14 memur ile 4 kadrolu işçinin çalıştığı Toprakkale Belediye Başkanlığı'nı AK Partili Sedat Şanal'dan devralan İbrahim Demirci, göreve başladığında işçilerin maaşlarının eksik ödendiğini öğrendi. İlk olarak bu sorunu gidermek için çalışma başlattığını belirten Demirci, kiralık olan lüks makam aracı için 2 bin lira, iki hizmet aracı için de 2 bin lira olmak üzere her ay 4 bin lira ödendiğini gösteren faturayla karşılaştığını söyledi. Bunun üzerine araçları iade etmeye karar verdiğini kaydeden Demirci, şöyle konuştu:

"Biz çalışanlarımızın maaşlarını ödemek için çalışırken, benden önceki belediye başkanının makam için kiraladığı 1 adet lüks marka makam aracı ve 2 adet hizmet aracının faturası ile karşılaştık. Belediyenin borcu olmasına rağmen aylık 4 bin lira olan araç kirasını doğru bulmadığım için sözleşmeyi iptal edip araçları geri gönderdim. Şu anda belediye başkanı makam aracı olarak kendi şahsi aracımı kullanıyorum. İşçilerin maaşlarını ödemeyen bir belediye başkanı hangi akla hizmet ederek kendi için aylık 4 bin liraya araç kiralar anlayamıyorum." 

HER AY MÜFETTİŞ GELİYOR

Belediye başkanlığını devraldıktan sonra her ay bir İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş geldiğini belirten Başkan Demirci, "Belediye olarak kısıtlı imkânlar ile halka hizmet için canla başla çalışırken, her ay belediyemize teftişe gelen müfettişler ile uğraşıyoruz. Son olarak teftişe gelen müfettiş bey ilkeleri doğrultusunda benim aracıma binmediği için Tüysüz Belediyesi'nden resmi plakalı makam aracı aldık."