MAHRUKİ: RTE CUMHURBAŞKANI OLAMAZ ÇÜNKÜ...

MAHRUKİ: RTE CUMHURBAŞKANI OLAMAZ ÇÜNKÜ...

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Nasuh Mahruki, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi.

Moğolistan'dan geçen hafta dönen profesyonel dağcı AKUT kurucu ve başkanı Nasuh Mahruki, Cumhurbaşkanılığı seçimiyle ilgili olarak Tayyip Erdoğan bildiğiniz yalancı. Yalancı bir başbakanımız oldu, yalancı bir cumhurbaşkanımız da olsun istiyorsak ona oy verelim." açıklamasını yaparak Erdoğan'a tepkisini ortaya koyarken, Demirtaş için; "Öbürü zaten ciddiye alınacak bir adam değil, belli bir kesimin adayı." şeklinde açıklamada bulundu. "Ekmeleddin bey piyangodan çıkmış bir adam, Türkiye'de kimsenin adını bilmediği biri ama biz de gideceğiz oyumuzu İhsanoğlu'na vereceğiz." dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ ÇÜNKÜ..."
Nasuh Mahruki 10 Ağustos'taki seçimle ilgili yayınladığı açıklamasında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olamayacağının nedenlerini şöyle sıraladı;
"Çünkü halkına defalarca yalan söyleyen biri CB olamaz. 
Çünkü halkını benden ve benden olmayan diye bölen biri CB olamaz.
Çünkü halkını, kendi iktidarında 2 katından fazlaya çıkardığı polise dövdüren, korkutmaya, yıldırmaya çalışan biri CB olamaz. 
Çünkü her protesto eyleminde tüm meydanları, tüm sokakları çocuk, genç, yetişkin demeden, evde hasta, yaşlı varmış demeden gaza boğan biri CB olamaz. 
Çünkü halkının bir kesiminin dini ve mezhepsel tercihlerini önemsemeyen hatta küçümseyen biri CB olamaz. 
Çünkü kendi daracık dünya görüşünü tüm halkına zorla dayatmaya çalışan biri CB olamaz. 
Çünkü oğluyla rüşvet ve paraları sıfırla konuşmaları çıkan biri aklanmadan CB olamaz. 
Çünkü Gulbettin Hikmetyar’ın veya herhangi birinin dizinin dibinde oturmayı kendine yakıştıran biri asil Türk Milletine CB’lığı yapamaz. 
Çünkü kendi uygun bulmadığı herşeyi halkına da yasaklamaya çalışan biri CB olamaz. 
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir yurttaşını asil Türk Milleti’nin bir parçası gören Andımızı kaldıran biri CB olamaz.
Çünkü ATATÜRK’ümüzü ve Milli Bayramlarımızı anmamızı engellemek için her türlü zorluğu çıkaran biri CB olamaz. 
Çünkü Anadolu’nun en güzel ozanı Yunus Emre’nin Bana Seni Gerek Seni şiirini ders kitaplarından çıkartan bir CB olamaz. 
Çünkü medyada beğenmediği haberleri yayından kaldıran, beğenmediği gazetecileri işten attıran, beğenmediği herşeyi sansürlemeye çalışan biri CB olamaz.
Çünkü bilimin insanın varoluşuyla ilgili en önemli keşfi Evrim'i kendi vatandaşından saklayıp, okullarda okutulmasını yasaklayıp yerine ilkel, bağnaz, akıl dışı masalları zorla dayatan biri CB olamaz. 
Çünkü güzelim Türkiye’mizi bir polis devletine çeviren, ülkede korku kültürünü hakim kılmaya çalışan biri CB olamaz. 
Çünkü korumalarıyla sokakta adam döven biri CB olamaz. 
Çünkü toplumsal barışımızı büyük tehlikelere atan biri CB olamaz. 
Çünkü terör örgütüne taviz üstüne taviz veren biri CB olamaz. 
Çünkü 12 yıldır ILO'nun 176 sayılı yönetmeliğini imzalamadığı için doğrudan kendi sorumluluğu olan SOMA faciasında çıkıp, bu tür iş kazaları bu işin fıtratında vardır diyerek, 100 – 150 yıl önceki kazalardan örnek vererek hepimizi aptal yerine koyan biri CB olamaz.
Çünkü Türkiye’mizin imajını demokrasi, temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü gibi konularda yerlerde süründüren biri CB olamaz. 
Çünkü halkını sevmeyen, halkını kuyruklu yalanlarla, medya ve algı yönetimi operasyonlarıyla güdülmesi gereken bir teba olarak gören biri CB olamaz. 
İsterseniz daha dünya kadar gerekçe sayabilirim ama benim için bu kadarı fazlasıyla yeterlidir. 
Hani olmaz ya, bence mümkün değil ama kazayla olursa da herkes bilsin ki, RTE benim Cumhurbaşkanım olamaz…"

Kaynak:Haber Kaynağı