MAHMUT USLU’DAN SERT ÇIKIŞ

MAHMUT USLU’DAN SERT ÇIKIŞ

"Bu Yüzyılın Karasıdır"

FENERBAHÇE Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Galatasaray Liv Hospital'ın sahaya çıkmamasıyla ilgili olarak, "Bu yüzyılın karasıdır" dedi.

Galatasaray Liv Hospital'ın sahaya çıkmaması nedeniyle tatil edilen Beko Basketbol Ligi play-off final serisi son maçının ardından açıklamalarda bulunan Mahmut Uslu, "Basketbolcularımız kutlama yapıyor, yalnız buruk bir kutlama... Basketbolcular maalesef oynamadan, alınlarının akıyla bir şampiyonluk kazandı. Ben Galatasaray camiasıyla ilgili hiçbir şekilde yorum yapmak istemiyorum, ama Galatasaray yönetimiyle ilgili, maalesef kulübü yönetemeyen yöneticiler diye söylüyorum. Ben bugün bunu yüzyılın karası olarak göstermek istiyorum. Bu yüzyılın karasıdır. Biz 17 maçta 1 kere maç kaybetmişiz. Yüzde olarak yüzde 1 ihtimalle kazanabilirlerdi. Zaten yenerek şampiyon olurduk. 17 Haziran diye tutturmuşlar. Onların en büyük problemi 17 Haziran değil, 17 Aralık. Biz 3-4 Temmuzları yaşadık. Hep beraber yaşadık. Daha evvelden Osman Çolakoğlu gibi federasyon başkanları, başka başbakanları, bakanları vardı. Ama o işler değişti. Şimdi yeni bir hükümet, yeni bir başbakan, yeni bir bakan var. O dönemler geçti. 'Ben posta atacağım, hakem değiştireceğim. Ben posta atacağım, verilmeyen cezaları vereceğim' dönemi geçti. Bunları anlayamıyorlar, anlayamadıkları gibi yanlış işler yapıyorlar. Türk sporuna balta atıyorlar. Bu işler bitti. 3 Temmuz bitti. 17 Aralık oldu, herkesin foyası ortaya çıktı. Kumpasçılık bitti, paralelciler ortaya çıktı. Çok önemli bir milat bugün" diye konuştu.

Mahmut Uslu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bana yumruk atıldığı zaman 11 tane eski yönetici abim, kardeşim aradı. Kendileri özür bile dilemedi. Sonra dediler ki, bize kötü muamele yapıldı. Onlar bizim otobüsümüzü taşladı. Türkiye'de her şey değişiyor, bu da değişecek. Biz inşallah bu sene alnımızın teriyle şampiyon olduk. Gelecek sene de olmak istiyoruz. Ama olamayabiliriz de, bu kadar problem değil. Bütün bunlar, futbolda 3-4 hafta önce şampiyon olduk diye. 17 maçta bir kere yenemeyeceğiniz için bu olayları yapıyorsunuz. 50 yılını basketbola vermiş biri olarak Aziz Yıldırım, kişilerle uğraşmadı, Aziz Yıldırım, 'Bu zihniyet milli takımda olduğu müddetçe biz onu yaşatmayız. Kişi değil zihniyet önemli' dedi. Sonuna kadar başkanımın arkasındayım.’’

Kaynak:Haber Kaynağı