MAHKEMEDEN ŞOK IŞİD KARARI

MAHKEMEDEN ŞOK IŞİD KARARI

IŞİD terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla Abdullah A., Bilal D., Ertuğrul D., Oktay Ç., Ramazan D., Selim B., Yavuz Selim D. ve Şuayip D. hakkında açılan davanın görülmesine Antalya 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

IŞİD Davası Sanıklarına Kefaletle Tahliye
Antalya'da IŞİD'e üye olup eleman kazandırdıkları iddiasıyla yargılanan 8 sanıktan son 2'si de kefaletle tahliye edildi.


TUTUKLU SANIKLAR TAHLİYE TALEP ETTİ

Duruşmaya 2'si tutuklu 4 sanık ile avukatları katıldı. Tutuklu yargılanan matbaa işçisi Oktay Ç. ve klima tamircisi Şuayip D., tahliye talebinde bulundu.

"IŞİD BENİ MÜSLÜMAN BİLE KABUL ETMİYOR"

Oktay Ç. savunmasında, kesinlikle örgüt üyesi olmadığını iddia etti. "Kaldı ki IŞİD beni Müslüman bile kabul etmiyor" diyen Oktay Ç., halen Suriye'deki kamplarda olduğu iddia edilen mahalle komşusu Adnan D.'ye verdiği para ve vekaletin örgütle ilgisi olmadığını söyledi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

2013 ile 2014 yılları arasında Suriye'ye gidip IŞİD kamplarında silah eğitimi aldığı, nöbet tuttuğu, diğer sanıklardan Ertuğrul D., Ramazan D. ve Yavuz Selim D. ile birlikte IŞİD adına Antalya'da faaliyette bulunup örgüte eleman temin ettiği, yabancı ülkelerden gelip IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmek isteyenleri Antalya'da karşılaşıp işlerini organize ettiği iddia edilen Şuayip D. de suçlamaları kabul etmeyip tahliyesini istedi.

KEFALETLE TAHLİYELERİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme Oktay Ç. ile Şuayip D.'nin suç işlediklerine yönelik somut deliller bulunsa da suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak 30'ar bin liralık adli kefaletle tahliyelerine karar verdi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞLARINA YASAK GETİRİLDİ

Sanıkların yurtdışına çıkışlarına da yasaklama getiren mahkeme, sanıkların güvence parasını yatırıp tahliye olmaları halinde pazartesi ve cuma günleri en yakın karakola gidip adli kontrollerinin yaptırılmasına karar verdi.

Duruşma ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı