Mahkeme Talepleri Yine Reddetti !

Mahkeme Talepleri Yine Reddetti !

Ergenekon Mahkemesi tanık dinleme taleplerinin tamamını reddetti

Mahkeme talepleri reddetti!
Ergenekon Mahkemesi tanık dinleme taleplerinin tamamını reddetti 

Serpil KIRKESER, İSTANBUL
18.02.2013 15:24
 
 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'da öğleden sonra duruşma salonunun kapıları saat 14.45'te açıldı. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 53 tutuklu sanık salona alınmasıyla birlikte izleyiciler, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Helal olsun size" sloganları atarak alkış tuttu. Mustafa Balbay, "Biz de sizinle gurur duyuyoruz. Hukuku hep birlikte arıyoruz. Bu ülkede en çok barışı biz istiyoruz. Adaleti matruşkaya çevirdiler. Buna 'Hayır' diyoruz. Adalet istiyoruz. Son komuoyu yoklamalarını açıklamıyorlar. Halkta sessiz bir direnme var ve biz haklıyız. Haklı kalmakta önemli. Biz haklı kalmaya devam edeceğiz " diyerek izleyicilere seslendi. 
 
FATİH HİLMİOĞLU'NUN ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLDİ
 
Saat 15.10'da aldıkları ara kararları okuyan Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hastanede tedavi gören davanın tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun cezaevinde kalmasının hayatı için kesin bir tehlike teşkil edip etmeyeceği konusunda rapor alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine hükmetti. 
 
TANIK DİNLETME TALEPLERİ REDDEDİLDİ
 
Mahkeme Heyeti, hazır edildiği belirtilen eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşener, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile diğer tanık dinletme taleplerini oybirliğiyle reddeti. Mahkeme kararında bu güne kadar dinlenen tanıklar ve beyanları nitelik ve nicelik açısından maddi gerçeğin ortaya çıkarılması açısından yeterli olduğunu belirterek reddetti. Mahkeme Başkanı Özese'nin bu kararı okumasının ardından bazı avukatlar tepki gösterdikleri gözlendi. 
 
DURUŞMA 11 MART 2013'E ERTELENDİ
 
Mahkeme heyeti, firari Sanıklar Saipir Debzlelvidze, Bedrettin Dalan, Turhan Çömez ve Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama kararlarının yerine getirilmesinin beklenmesine hükmetti. Sanıklar ve avukatlarına gelen belgeleri incelemeleri için süre verilmesine karar veren Mahkeme Heyeti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 67 tutuklu sanığın tahliye talebini redderek duruşmayı 11 Mart 2013 saat 09.30'a erteledi. 
 
HEYETİ YUHALAYANLARA YASAL İŞLEM YAPILACAK
 
Mahkemenin kararına bazı izleyiciler tepki gösterdi. Bazı izleyicilerin heyeti yuhalaması üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese yuhalayan seyirciler hakkında işlem yapılmasını istedi. Bunun üzerine salonda görevli jandarma basın mensuplarının salondan çıkmasına izin vererek izleyicileri çıkartmadı. Yapılan tespitin ardından salon boşaltıldı.