MAHKEME OKUNMAYAN YOLSUZLUK FEZLEKESİ İÇİN DAVAYI KABUL ETTİ

MAHKEME OKUNMAYAN YOLSUZLUK FEZLEKESİ İÇİN DAVAYI KABUL ETTİ

Ankara 11. İdare Mahkemesi de fezlekelerin okutulmamasına ilişkin TBMM Başkanlığı’ndan savunma istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Parlamento'ya gönderilen fezlekelerin incelenmesine izin verilmediği için mahkemeye başvurdu.

Hürriyet'in haberine göre; Vural konuya ilişkin, "Ankara 11. İdare Mahkemesi'ne başvurdum. Gereğini görüştü, davayı kabul ederek idareden savunma istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, İdare Mahkemesi'ne 30 gün içinde savunma hazırlaması gerekmektedir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Parlamento'ya gönderilen fezlekelerin incelenmesine izin verilmediği için mahkemeye başvurdu. Ankara 11. İdare Mahkemesi de fezlekelerin okutulmamasına ilişkin TBMM Başkanlığı’ndan savunma istedi.

TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN SONUÇ ALAMADI

Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Vural,  TBMM'ye gelen fezlekeleri incelemek için TBMM Başkanlığı'na başvurduğunu, buradan sonuç alamayınca 11'nci İdare Mahkemesine yaptığı başvuru neticesinde, mahkemenin davayı kabul ederek idareden savunma istediğini belirtti.

30 GÜN SÜRE VAR

MHP Grup Başkanvekili, "TBMM Başkanı, İdare Mahkemesi'ne 30 gün içinde savunma hazırlaması gerekmektedir. Milletvekillerinin egemenlik yetkisini kısıtlayan bu zihniyete karşı milletvekilleri bu davanın sonucunda bu bölgeleri inceleme yetkisi alacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı