MADEN FAKÜLTESİ İŞGAL ALTINDA

MADEN FAKÜLTESİ İŞGAL ALTINDA

İTÜ Öğrencileri Maden Fakültesini işgal etti.

Soma'daki maden faciasını protesto eden İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin Ayazağa kampüsünde bulunan Maden Fakültesi binasını işgal etti.

Soma’daki maden faciasını protesto eden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, üniversitenin Maden Fakültesi binasını işgal etti. İTÜ’nün Ayazağa kampüsünde bulunan Maden Fakültesi binasına giren öğrencileri, fakülte binasını içeriden kapatarak, kapıların önüne barikat oluşturdular. Polisin de fakülte önüne geldiği ve şimdilik bekleyişin devam ettiği belirtiliyor. Öğrencilerin bugün saat 14.00′te İTÜ Maden Fakütesi’nde bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ’NDE ’İTÜ’YE DESTEK EYLEMİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde okuyan yaklaşık 40 öğrenci, üniversitenin Beyoğlu Fındıklı’daki kampüsüne gelerek, Soma’da yaşanan ölümleri protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Maden Mühendisi Alperen Ural, “İTÜ’deki arkadaşlarımız bu katliamın karşısında bir direniş başlattı. İTÜ’den bir hoca da bu katliama arka çıktı. Karbonmonoksit gazından ölmek, güzel ölmektir dedi. Oradaki arkadaşlarımız, onların da istifasını isteyen bir metin hazırladılar. Biz de İTÜ’deki arkadaşlarımıza destek olmak için üniversitemizi işgal ettik. İTÜ’deki arkadaşlarımızın talepleri bizim de taleplerimizdir. Bu talepleri alana kadar işgallerimizi sürdüreceğiz. Saat 14.00’daki İTÜ’deki eyleme tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

fft81_mf2177451.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı