MADEN FACİASINDA 6 İŞÇİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI

MADEN FACİASINDA 6 İŞÇİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI

Gazeteciler hastaneye alınmıyor, madenci yakınlarından DNA örnekleri alındı.

DNA ÖRNEKLERİ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Ermenek İlçesi'ndeki maden faciasında mahsur kalan işçilerden dün 2, bugün sabaha karşıda 6 kişinin cesetlerinin çıkartılmasının ardından, işçilerin kimliklerini belirmek için alınan DNA örnekleri, 18 işçinin 24 yakınından alınan örneklerle karşılaştırmak için helikopter ile Ankara'ya gönderildi.

AİLELER HASTANE ÖNÜNDE BEKLİYOR

İşçilerin cesetlerinin çıkartılıp, Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldığını duyan işçi aileleri ise hastaneye akın etti. İşçilerin birinci derece yakınları kimlik kontrolünden geçirildikten sonra polis bariyeri içine konuşlandırılan Kızılay çadırında bekliyor. Hastane yanındaki çadırdaki ailelerin yanına gelen iki kadın vaiz de Kuran okudu.

Hastane önünde torunu 2.5 yaşındaki Meryem Baha ile birlikte bekleyen işçilerden Mehmet Baha'nın kayınvalidesi Neslihan Çılgın, ''İçeriden tam bilgi alamadık. Ancak DNA testlerinin Ankara'ya helikopterle gönderildiğini ve sonuçların akşam saatlerinde belli olacağını söylediler. Bizde bekliyoruz'' dedi.

Gazeteciler ise hastaneye yaklaşık 100 metre kala oluşturulan polis bariyerinin önünde bekletiliyor. Hastane bahçesine hiç bir basın mensubu alınmadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı