Maçın ardından olaylar çıktı

Maçın ardından olaylar çıktı

Maçın ardından olaylar çıktı
1-1 biten maç sonrasında stad önünde bekleyen otobüslerine binmeyi reddeden Ankaragücü'lü bazı taraftarlara polis müdahale etti. 

Ramazan ALMAÇAYIR- M. Akif ERDEM/İSTANBUL
24.02.2013 18:01
 
 Müdahale sırasında cop ve biber gazı kullandı. Bu grupta bulunan bazı kişilerin stad çıkışı çevredeki binalara taş attıkları öğrenildi.
 
PTT 1. Lig'de mücadele eden Kartalspor ile Ankaragücü takımları bugün saat 13.00'da Kartal stadında karşı karşıya geldi. İlk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 biten karşılaşma sonunda olaylar çıktı. Maç öncesinde polis stad çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, maçın bitiş düdüğüyle birlikte önce konuk takım taraftarlarını dışarıya çıkardı. 750 kişilik Ankaragücülü taraftar grubu olay çıkmaması için stad önünde bekletilen otobüslere yönlendirildi. 
 
OTOBÜSE BİNMEYİ REDDEDEN TARAFTARA POLİS MÜDAHALESİ
 
Polis iki takım taraftarları arasında olay çıkmaması için Ankaragücü taraftarını stad önünde bekleyen otobüslerine bindirip bir an önce göndermek istedi. Ancak otobüse binmeyen bazı taraftarlarla polis arasında arbede yaşandı. Arbede polis müdahalesine dönüştü. Polis bu sırada biber gazı ve cop kullandı. Bu grupta bulunan bazı kişilerin stattan çıktıktan sonra çeveredeki işyeri ve binalara taş attıkları öğrenildi. 
 
Taraftarın bindirildiği otobüsler Ankara'ya doğru hareket ederken bu kez de polis stad içinden bir saldırı olmaması için önlem almaya çalıştı. Taşlı saldırıya karşı kalkanlarıyla kendilerini korumaya çalıştı. 
 
ELİ BIÇAKLI BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Taraftarları taşıyan otobüsler hareket ederken polisler peşine düştükleri bir genci gözaltına aldı