MAAŞLARINI ALAMAYAN MADEN İŞÇİLERİNDEN EYLEM

MAAŞLARINI ALAMAYAN MADEN İŞÇİLERİNDEN EYLEM

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, özel bir maden ocağında çalışan maden işçileri 5 aydan beri ödenmeyen maaşları için...

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, özel bir maden ocağında çalışan maden işçileri 5 aydan beri ödenmeyen maaşları için iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme işçilerin çocukları da destek verirken, babalarının maaşlarının ödenmesini istedi.


Söke'de özel bir maden ocağında çalışan 150'ye yakın işçi 5 aydan beri maaşlarını alamadıkları için 4 gün önce iş bırakma eylemi başlattı. Önceki gün maden ocağının önüne giderek yarım saatlik bir oturma eylemi yapan maden işçileri bu kez Söke Hükümet Meydanı'nda ellerinde dövizlerle toplandı. Eylem yapan işçilere eşleri çocukları ve bazı vatandaşlarda destek verdi. İşçiler maaşları ödenmediği için evlerine ekmek götüremediklerini söylediler.


EVİMİZE SU BİLE ALAMIYORUZ


Madenci babasına destek olmak için gelen için gelen Leylanur Çelik, "Babam maaşını alamadı. Un bile alamıyoruz, ekmek bile alamıyoruz. Paramız yok, maaş yatmadı. Patron artık paramızı versin" diyerek babasının alamadığı maaşını istedi.


Diğer madenci çocukları ise kafalarına babalarının madenci baretini takıp, 'Ücret yoksa üretimde yok', 'Sadaka değil, alın terimizi istiyoruz', 'Hak istiyoruz başka bir şey değil', 'Sahipsiz değiliz' ve 'Baba bana para ver' gibi dövizlerle babalarına destek verdi.


MAAŞLARIMIZI ALANA KADAR SÜRECEK


Madenciler adına açıklama yapan Adem Çelik, "Maden işçileri olarak pazar günü gece vardiyasında, haklarımızı alamadığımız için üretimi durdurduk. O günden beri direnişimizi sürdürüyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. 2014 Eylül ayında torba yasa çıktığından itibaren maden patronları mağdurları oynuyor. Çalıştığımız ocağın eski sahibinden 2, yeni maden sahibinden 2 aylık alacağımız var. Son maaşlarımız, Aralık ayındaki maaşlarımızda da en çok bin lira gibi komik bir rakam verildi. Patron, bize destek verdiği için gurbetten gelen işçi arkadaşlarımızı, kaldığı şantiyeden atarak bizlere gözdağı vermektedir. Bir önceki şirketten kalan 2 aylık maaş ve kıdem tazminatlarının, 2015 yılı sonuna kadar ödeneceği sözü verilmişti, ancak daha bir kuruş bile ödenmiş değil. Biz madenciler olarak, hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Verilmeyen ücretlerimizin verilmesini istiyoruz. Maaş günlerinin bir tarihte olmasını istiyoruz. Bu eylemden dolayı hiçbir arkadaşımıza baskı yapılmamalıdır. Ücret yoksa üretim de yok, diyoruz. Eski işçilerimizin haklarının verilmesini istiyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı