LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN FLAŞ KURULTAY AÇIKLAMASI

LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN FLAŞ KURULTAY AÇIKLAMASI

MHP'nin en renkli siyasetçilerinden olan Lütfü Türkkan yarın yapılacak olan Tüzük Kurultayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

MHP'nin adından çok söz ettiren eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yarın yapılacak olan MHP Tüzük kurultayına katılacağını ve tüm MHP'li delegelerinde değişimin şart olduğu bu göreve katılmaları gerektiğini söyledi. Kocaeli'nde yerel bir siteye yaptığı açıklamada Lütfü Türkkan adaylardan Meral Akşener'e açık destek veridğini söyleyerek sözlerini şöyle devam ettirdi." Siyaset tek bir koridorda kaldı. Bu koridorda da sadece AKP var” dedi.

AKŞENER'İ DESTEKLİYOR

Genel başkan adaylarından Meral Akşener’i destekleyen MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, pazar günü gerçekleştirilecek tüzük kurultayıyla Türk toplumunun önüne yeni bir seçenek koyulacağını ifade ederek, “Değişimin önünde kimse duramayacak. Tıkanmış Türk siyasetinde yeni bir koridor açılacak” dedi.

YENİ BİR KORİDOR

Genel başkan adaylarından Meral Akşener’i destekleyen MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, pazar günü gerçekleştirilecek tüzük kurultayıyla Türk toplumunun önüne yeni bir seçenek koyulacağını ifade ederek, “Değişimin önünde kimse duramayacak. Tıkanmış Türk siyasetinde yeni bir koridor açılacak” dedi.

SEÇENEK KOYULACAK 

mhpadayi3.jpg

Türkiye’de siyasetin tüm kanalların tıkandığını belirten Türkkan, “Ergenekon süreciyle başlayan hukuksuzlukların devamında AKP, kendi dışındaki tüm kesimlerin sesini baskıyla kesti. Siyaset tek bir koridorda kaldı. Bu koridorda da sadece AKP var” dedi.  Türkkan, kongrede MHP’nin sadece tüzüğünü değiştirmeyeceğini kaydederek, “Aynı zamanda Türk toplumunun önüne bir seçenek koyulacak. Şu an için 700’ün üzerinde delege oradaki yerini alacak” dedi.  

TIKANMIŞ SİYASET 

Türk milletinin her açıdan büyük sıkıntıda olduğunu ifade eden Türkkan, “Ekonomik sıkıntı, demokrasi standartlarında geriye gidiş, dış politikadaki skandallara rağmen siyasette sadece AKP var. Türkiye’de siyasette yeni bir koridor açılmalıdır. İşte bizler de bunun için uğraş veriyoruz ve yaptığımız çalışmanın sadece ülkücüler için değil, bu tıkanmış Türk siyaseti için bir umut olduğunu biliyoruz ve destek alıyoruz” ifadelerini kullandı. 

HDP’NİN GERİSİNDE 

3017556.jpg

Tek parti anlayışının son aylarda tek adama evrildiğine dikkat çeken Türkkan, “Bunun bir sebebi de AKP’ye bir alternatif görünmemesi. Bu durumda AKP’liler de rahatsız. Bu durumdan Türkiye’nin tamamı rahatsız. Böyle bir ortamda Türkiye’den çok büyük destek alması gereken MHP HDP’nin gerisine düşmüş, halk MHP’nin muhalefet yapamadığını düşünüyor. Bu durumda görevimiz MHP’yi iktidar yapacak şartları oluşturmak” dedi. 

DESTEK VERECEKLER 

Türkkan, Kocaeli’deki delegelerin ve partililerin gerekli iradeyi gösterdiğini kaydederek, “Bu sürece destek vermeyenler, pazar günkü kongredeki ortamı gördükten sonra tavırlarını değiştirecektir. Kurultay toplanamaz diyorlardı, toplanıyor. MHP’de yeni bir yapının oluşacağını görecekler ve bu değişime destek verecekler” dedi. Kocaeli’den 8 delegenin pazar günkü kongredeki yerini alması bekleniyor. 

MHP'Lİ SEYFETTİN YILMAZ'DA KURULTAYA KATILACAĞINI AÇIKLADI

Öte yandan yarın yapılacak kongreye genel merkez ve Devlet bahçeli'nin olağan üstü baskılarına rağmen katılacak milletvekilleri giderek artıyor.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 19 Haziran pazar günü yapılacak tüzük kurultayına katılacağını açıkladı. Yılmaz, kurultayın hukuki ve meşru olduğunu, her ülkücünün bu iradeye saygı göstererek kurultaya katılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı