Lütfü Türkkan ; Öcalan'a Bu Sözleri Verdiniz mi?

Lütfü Türkkan ; Öcalan'a Bu Sözleri Verdiniz mi?

Lütfü Türkkan Başbakan Erdoğan’a mecliste sordu:

Lütfü Türkkan Başbakan Erdoğan’a mecliste sordu:

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, basına sızan ve taraflarca yalanlanmayan tutanakta yer alan konu başlıklarını TBMM de Başbakan Erdoğan'a sordu. Tutanaklarda yer alan ve Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen sözlerin, yapılan görüşmelerde iktidar tarafından söz veriip verilmediğini soran Türkkan, "Abdullah Öcalan'a af ve özerklik sözü mü verilmiştir" diye sordu?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın bu konuda hazırladığı soru metni şöyle. 

ÖCALAN'A AF VE ÖZERKLİK SÖZÜ MÜ VERİLMİŞTİR 

BDP Heyeti’nin İmralı’da Terörist Başı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin tutanakları basına sızmış, tutanaklarda Öcalan’ın sözleri yayınlanmıştır. Tutanaklara göre; Bölünme Anayasası konusunda anlaşmaya varılırken, özerkliğin de önü açılmaktadır. Terörist Başı, Başbakan Erdoğan’ın başkanlığını destekleyeceğini ifade ederken kendisinin de özgür kalacağını belirtmektedir.
Bu nedenle;

1-Terörist Başı Abdullah Öcalan, tutanaklarda yer alan kendisinin özgür kalacağı ifadesini neye göre söylemiştir, kendisine af konusunda söz mü verilmiştir?

2-Terörist Başı Öcalan’ın “Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz.” sözünden yola çıkarak daha Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağı belli olmayan Başkanlık sistemi konusunda Öcalan ile bir anlaşmaya mı varılmıştır?

3-Terörist Başı Öcalan’ın “Kürtler kendilerini özgürce ifade edecek ve yönetecektir.” Sözünden yola çıkarak Hükümetinizce Kürt halkına özerklik sözü mü verilmiştir?

4-Terörist Başı Öcalan, PKK’yı kastederek “Tek taraflı bir çekilme olmayacak, çekilme parlamento kararı ile olacak.” sözü ile neyi kastetmektedir?

5-Terörist Başı, hangi yetkiye dayanarak Türkiye’nin geleceği konusunda bu kadar emin konuşmaktadır, bu ifadeleri daha önce kendisiyle bugüne kadar yapılan görüşmelerde vaat edilenlerin sonucu mudur?

6-Terörist Başı Öcalan, “Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyetine bağlılığını ifade eden her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Burada Türkiye Cumhuriyeti de olmayabilir, sadece Türkiye de olabilir.” sözünü kullanmıştır. Yeni Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılma çalışmaları Öcalan’ın bu tavsiyesi doğrultusunda mı yapılmaktadır?