Lübnan'da Patlama Çok Sayıda Ölü Var

Lübnan'da Patlama Çok Sayıda Ölü Var

LÜBNAN'DA 2 PATLAMADA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI
 
Lübnan'ın kuzeydeki Trablusşam kentinde meydana gelen iki patlamada yetkililerin açıklamalarına göre en az 27 kişi öldü, 350 kişi yaralandı. İngiliz BBC'nin verdiği habere göre,birinci patlama Cuma namazı sona erdiği sırada Takva camisinde meydana geldi.

Sünni din adamı, Şeyh Salim Rafii'nin genellikle bu camide namaza gittiği ama bugün orada olup olmadığının henüz bilinmediği haber veriliyor.
Beş dakika sonra meydana gelen ikinci patlama da Selam camisini sarstı.

SURİYE GERGİNLİĞİ LÜBNAN'A SIÇRADI

Komşu Suriye'de son üç yıldır devam eden savaş, Lübnan'daki Sünni ve Şii Müslümanlar arasındaki gerginlikleri alevlendirdi.
BBC Arapça servisi'nin Beyrut'tan bildirdiğine göre Şeyh Salim Rafii, Lübnan'daki en önemli Sünni liderlerden biri ve Lübnan'ın militan Şii örgütü Hizbullah'a karşı tutumuyla biliniyor.
Şeyh Salim Rafii'nin bir süre önce genç Lübnanlıları Suriye'de muhalefet saflarında savaşmaya çağırdığı da biliniyor.
Hizbullah örgütü ise Beşar Esad birliklerine yardım ediyor.

ŞEYHDEN HABER YOK

 
BBC'nin Beyrut'taki muhabiri Yolande Knell, Şeyh'in akıbetinin henüz bilinmediğini kaydediyor.
Patlamalardan sonra gökyüzünü siyah dumanlar kapladı.
Televizyondan yayınlanan görüntülerde yanan arabalar, kırılmış pencereler ve sokaklarda yaralıları güvenli yerlere taşımak için koşuşturan insanlar görülüyor.
Trablusşam 200 bin nüfusuyla Lübnan'ın en büyük ikinci kenti ve ağırlıkla Sünni olmakla birlikte küçük bir Alevi azınlığı da var.
Geçen hafta da Beyrut'un Şii bölgesinde bir otomobile yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle onlarca kişi tıklayın hayatını kaybetmişti.