Lösemi Hastası Gizem'e Hüzünlü Veda

Lösemi Hastası Gizem'e Hüzünlü Veda

Adana'da geçen yıl lösemiye yakalanınca, okul arkadaşlarının başlattığı 'Kanında Hayat Var' ve 'Gizem İçin Tek Yürek' kampanyalarla ilik nakli yapılan lise 2'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Gizem Çınar, yaşam mücadelesini kaybetti.

Adana'da geçen yıl lösemiye yakalanınca, okul arkadaşlarının başlattığı 'Kanında Hayat Var' ve 'Gizem İçin Tek Yürek' kampanyalarla ilik nakli yapılan lise 2'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Gizem Çınar, yaşam mücadelesini kaybetti. Ölümüyle ailesi ve arkadaşlarını gözyaşlarına boğan Gizem Çınar, okulunda yapılan törende tabutunun üzerine serilen okul forması ve çiçeklerle son yolculuğuna uğurlandı. Arkadaşlarının Çıkar'ın dilinden kaleme aldığı 'Gizem'den mektup var' adlı mektup okunurken, hıçkırıklar yükseldi.

Adana Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Gizem Çınar, geçen yılın ocak ayında ayak ve bacaklarındaki ağrılar nedeniyle hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde Gizem Çınar'ın lösemi hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Gizem'in sağlığına kavuşması için gereken ilik nakli için okul arkadaşları 'Kanında Hayat Var' ve 'Gizem İçin Tek Yürek' adlı kampanyalar başlattı. İnternet ortamında uluslararası boyuta taşınan kampanyada sevindirici haber Portekiz'den geldi. Portekiz vatandaşı donörden alınan ilik, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla Gizem Çınar'a nakledildi. Ancak, kanserli hücrelerin böbrek ve bağırsaklarına sıçraması nedeniyle Gizem Çınar, önceki gün kurtarılamadı.

TABUTUN ÜZERİNE OKUL FORMASI SERİLDİ

Acı haber Gizem Çınar'ın ailesi ve arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu. Gizem Çınar için öğrencisi olduğu Adana Anadolu Lisesi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Burada Gizem Çınar'ın tabutunun üzerine okul forması serildi. Arkadaşları tabutuna çiçekler bırakıp, ağladı. Evlat acısıyla yıkılan anne Aynur ve baba Mustafa Çınar, ağıtlar yaktı. Öğretmenlere sarılan anne Aynur Çınar, "Kızım sen okuluna böyle mi dönecektin. Okuyup doktor olacağım derdin" diye ağıtlar yaktı.

GİZEM'DEN MEKTUP VAR

Okul Müdürü Hasan Kazan, Gizem Çınar'ın vefatından dolayı üzüntüsünü dile getirirken, düzenlenen ilik kampanyasının birlik, kardeşlik ve dayanışma duygusunu ortaya koyduğunu vurguladı. Kazan, "Dayanışma duygularının en güzel örneği sergilendi ancak, öğrencimizin kaybı hepimizi çok üzdü. Onu aramızdan ayrılması hepimizi derinden etkiliyor" dedi.

Törende sınıf arkadaşları 'Gizem'den mektup var' başlıklı yazıyı okudu. Bu sırada törene katılanlar hıçkırıklara boğuldu. Arkadaşlarının Gizem Çınar'ın dilinden yadığı mektupta şu sözler yer aldı:

"Sevgili Adana Anadolu Liseliler; bugün sizi buraya davet ettim. Çünkü, bugün benim mezuniyet törenim var. Birazdan kepimi de fırlatacağım merak etmeyin. Takdir edersiniz ki, sizlerden daha erken mezun olabilmek için geçerli sebeplerim vardı. Mezun olmamda benim için özel gayretler gösteren, bizzat benim yanıma gelerek sınavlarımı yapan öncelikle değerli Fizik Öğretmenim Sibel Duymaz'a, diğer bütün öğretmenlerime ve bütün idarecilerimize saygıyla sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

'BENİM İÇİN AĞLAMAYIN, ÜZÜLMEYİN'

"Ben sizlerden erken mezun oldum ve yine sizlerden erken hepimizin sonunda gideceği yere, yola çıkıyorum. Hepsi ama hepsi bu kadar. Bu yüzden benim için ağlamayın, üzülmeyin. Dedim ya, ben erkenciyim hepsi bu kadar. Sevgili anneciğim, babacığım ve ağabeyim, lütfen rica ediyorum, bir sağınıza, bir solunuza, bir de önünüze bakın. Hepsi benim kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarım. Hepsi birer Gizem, gözlerinde beni görecek, seslerinde beni duyacaksınız. Ben onlar adına söz veriyorum, yokluğumu hissettirmeyecekler. Beni unutmayacak ve unutturmayacaklar. Ne zaman beni özleseniz, ne zaman darda kalsanız onlardan biri mutlaka yolunuza çıkacak. Gizemler ölmez."

'BUGÜN MEZUN OLUYORUM'

"Bakın etrafınıza bu ne büyük coşku, ne büyük mutluluk. Ben bugün buradan mezun olurken tuttuğum meşalemi ve ailemi siz kardeşlerime emanet ediyorum. Sizleri de beni bu kadar sahiplendiğiniz ve desteklediğiniz için yüreğimden teşekkür ediyorum. Bu başarılı okula girmek kadar, mezun olmak da kolay değildi. Ben başardım, sizlere de bundan sonraki eğitiminizde ve hayatınızda başarılar diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Tören sonunda arkadaşlarının omuzlarında okuldan çıkartılan Gizem Çınar'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. - Adana