LOĞOĞLU'NDAN TAŞ!

LOĞOĞLU'NDAN TAŞ!

Herkes Gönlünden Ne Koparsa Onu Verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya gelmek amacıyla bugün Almanya’ya gitti. Kemal Kılıçdaroğlu yirmi gün önce de Almanya’nın Essen kentine gitmiş ve oradaki bir etkinliğe katılmıştı. Kemal Kılıçdaoğlu ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu ile CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Durdu Özbolat da Almanya’ya gitti.

THY’ye ait bir uçakla bugün saat 15.40’da İstanbul’dan Köln’e giden Kemal Kılıçdaroğlu’nun hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Cumhurbaşkanı adayları Ekmelettin İhsanoğlu için seçimde gerekli olacak paranın bulunması konusunda şunları söyledi:

“Herkes gönlünden ne koparsa onu verecektir. Yani Ekmelettin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesini isteyen, cebinde gücü olan her vatandaş bu seçim sürecine biraz da maddi katkı yaparak bağışta bulunabilecektir. Bu bir ilk. Ben Türk halkının cömert olduğunu düşünüyorum. Seçecekleri Cumhurbaşkanının maddi nedenlerle bir takım sıkıntılar çekmemesi gerektiğini düşüneceklerini zannediyorum. Onun için bir sıkıntı olmayacaktır.”

SAYIN İHSANOĞLU’DA YURT DIŞINA GİDECEK

Faruk Loğoğlu yirmi gün önceki ziyaretlerinin ‘Büyük Buluşma‘ adı altında vatandaşlarla yapıldığını bu sefer yapacakları gezinin sivil toplum kuruluşları ile görüşme olacağını belirterek şöyle konuştu:

“Kültür ve din ağırlıklı kuruluşlarla bir araya geleceğiz. Onların nasıl Türkiye Cumhurbaşkanı görmek istediklerini, beklentilerini talep ve görüşlerini alacağız. Ayrıca iş adamlarıyla toplantı yapılacak. Bir iki medya ziyareti olacak. Yarın akşam döneceğiz. CHP’n de desteklediği Cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesinden sonra yapılan bir ziyaret olması nedeniyle ayrı bir özellik taşımaktadır. Onu tanıtacak söylemler var. Hazırlıklarımız ve broşürler var. Bunları da beraberimizde götürüyoruz. Sanıyorum adayımızın durumu kesinleştikten sonra o da yurt dışına bir gezi düşünebilir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı olarak Ekmelettin İhsanoğlu’nun adaylığını daha da güçlendirdiğini söyledi ve ”Siyasetin dışından gelen birisi olarak Ekmelettin beyi halk daha çok destekler. Bu çok önemli bir faktör. Siyaset artık insanlarımızı bunaltmıştır. Siyasetçileri bile siyaset bunaltmıştır. Dolayısıyla Sayın İhsanoğlu gibi bir adayın ortaya çıkması, bunu bir fırsat olarak birçok vatandaşımız görecektir diye düşünüyorum” dedi.

Faruk Loğoğlu yurt dışında gelecek oyları çok önemsediklerini belirterek, “Yurt dışında yaklaşık 2,8 milyon seçmenimiz var. Bundan büyük pay alacağımızı bekliyoruz. Adayımız sağlam. Yurt dışında daha iyi tanınıyor” diye konuştu. Loğoğlu seçim günü turistik bölgelerde olacak vatandaşlar içinde Yüksek Seçim Kurulunun ciddi bir çalışma yaptığını söyledi ve parti içinde Ekmelettin İhsanoğlu’na karşıkan milletvekillileri için ise şunları söyledi:

“Elbette bu konuda farklı düşüncele sahip arkadaşlarımız olduğu kesin. Ama ben neticede CHP’nin sahip çıktığı bu adayın neticede destekleneceğini bekliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı