LİSELİLERDEN SONRA ÜNİVERSİTEDE REKTÖRE SIRTINI DÖNDÜ

LİSELİLERDEN SONRA ÜNİVERSİTEDE REKTÖRE SIRTINI DÖNDÜ

Türkiye'nin en çok bilinen bir çok lisesinde başlayan okul yöneticisine sırt dönme eylemi giderek yayılıyor. Benzer eylemden ünlü üniversitenin rektörü de nasibini aldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin 2016 mezunları, Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’nu işten çıkaran Bilgi Üniversitesi rektörü Durman'ı protesto etti.

REKTÖR; BEKLİYORDUM 

İstanbul Bilgi Üniversitesi mezuniyet töreninde öğrenciler rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ı protesto etti. 

Santral Kampüsü’nde düzenlenen tören sırasındaki protestoyu soğukkanlılıkla karşılayan Rektör Durman, “Böyle bir protesto bekliyordum ama izin verirseniz ben de ifade özgürlüğümü kullanacağım” dedi.

DHA'nın haberine göre, Rektör Durman'ın açıklamasından sonra bazı öğrenciler yüzlerini sahneye dönerek protesto eylemlerini sonlandırdı.

DÖZVİZLER İLE PROTESTO

Bilgi Üniversitesi’ndeki törende, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında ders sırasında kullandığı ifadeler nedeniyle Bilgi Üniversitesi’yle ilişiği kesilen Prof. Dr.Zeynep Balıkçıoğlu’na da öğrencilerin taşıdığı dövizlerle destek verildi.

4 Haziran’da İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri de mezuniyet töreninde okul müdürleri Hikmet Konar’a konuşma yaptığı sırada sırtlarını dönerek protesto etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı