LİSEDE KIZ ÖĞRENCİYE İĞRENÇ TEKLİF DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

LİSEDE KIZ ÖĞRENCİYE İĞRENÇ TEKLİF DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

ANTALYA'da kopya çekerken yakalanan kız öğrenci 17 yaşındaki E.T.'yi, disiplin sürecine ilişkin görüşmeler sırasında

ANTALYA'da kopya çekerken yakalanan kız öğrenci 17 yaşındaki E.T.'yi, disiplin sürecine ilişkin görüşmeler sırasında, "Bir ev tutarım sana, hem kızım, hem eşim olursun" diyerek taciz etmekle suçlanan öğretmen 47 yaşındaki M.S., temas olmadığı gerekçesiyle ağır ceza yerine asliye cezada yargılanacak. Suçun istismardan tacize çevrilmesi nedeniyle M.S. hakkında istenen ceza da 22.5 yıldan 12 yıla düştü.

ÖĞRENCİ CEP TELEFONUNA GÖRÜŞMELERİ KAYDA ALMIŞ

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde geçen yılın Aralık ayı başlarında 11'inci sınıfların geometri dersinin yazılı sınavında 4'ü kız 5 öğrenci kopya çekerken yakalandı. Öğrencilerin cep telefonuyla sorunun fotoğrafını çekip dışardaki arkadaşlarına internet yoluyla gönderdikten sonra, yanıtlanmış halinin yeniden fotoğraf olarak geldiğinin belirlenmesi üzerine disiplin süreci başlatıldı.

DİSİPLİN GÖRÜŞMELERİNDE TACİZ

Disiplin öncesi süreçte öğrencilerle görüşen rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni M.S.'nin, kız öğrencilerden E.T.'yi odasına çağırarak tacizde bulunduğu iddiaları üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Olaya ilişkin Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce açılan soruşturma kapsamında valiliğin de onayıyla öğretmen M.S. görevinden alındı. Okulun disiplin kurulu ise kopya çektikleri için E.T. dahil, kopya olayına karışan bazı öğrencilere 3'er gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi. Erkek öğrencinin ise okulla ilişiği kesildi.

AĞIR CEZA GÖREVSİZLİK VERDİ

Savcılığın tamamlanan soruşturması sonunda iddianame hazırlandı. Öğretmen M.S.'nin 'cinsel istismar' suçlamasıyla 12 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanması talep edildi. Ağır ceza mahkemesi ise taciz olayında elle dokunma, temas olmadığı, sözle 'cinsel taciz' olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, savcılık tarafından gönderilen dosyayı asliye ceza mahkemesine gönderdi. Öğretmen M.S. bu kapsamda 4.5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesinde yargılanacak.

DOSYADAKİ İDDİALAR

Mahkemeye sunulan dosyada, öğretmenin, odasına çağırdığı kız öğrenciye arkadaşlık ve ilişki teklif ettiği, teklifini kabul ederse disiplin cezası almayacağı, okuldan atılmayacağı ve en hafif cezayla kurtulabileceği, reddederse disiplin kuruluna sevk edeceği yönünde iddialar yer alıyor.

Öğrencinin ise bu sözlerin ne anlama geldiği ve sonrasında ne olacağını sorduğu belirtilen dosyada, öğretmenin "Senin cezan okuldan atılmak, ama ben senin cezanı hafifleteceğim. Bir ev tutarım sana, hem kızım, hem eşim olursun" gibi ifadeler kullandığı, okul dışında ve otelde buluşma tekliflerinde bulunduğu öne sürülüyor.

Rehber öğretmen M.S.'nin yaklaşık 10 gün boyunca E.T.'yi odasına çağırdığı, genç kızın cep telefonuyla toplam 1.5 saatlik görüşmeyi kayda aldığı da savcılık iddianamesi eklerinde delil olarak sunuldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı