LİCE'DE AKARYAKIT TANKERİ PATLADI

LİCE'DE AKARYAKIT TANKERİ PATLADI

60'ın Üzerinde Yaralı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde yoldan çıkan akaryakıt yüklü tankerin devrilerek infilak etmesi faciaya yol açtı. Yanan tankerden metrelerce uzağa sıçrayan alevler, bu sırada karayolunda bulunan 2 yolcu otobüsü ile hafif ticari araca sıçradı. Can pazarının yaşandığı kazada alev topuna dönüşen araçlarda bulunan 60'dan fazla kişi yaralandı.

DHA'nın haberine göre; Diyarbakır'ın Lice İlçesi Tuzla Köyü yakınlarında bu gece Bingöl'den Diyarbakır yönüne giden bir akaryakıt yüklü tanker sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilip yolu kapattı. Bu sırada iki yolcu otobüsünün de aralarında bulunduğu araçlar da yolda kaldı. Araçlarda bulunan bazı yolcular, tanker sürücüsüne yardım etmek için indikleri sırada tanker büyük bir gürültüyle infilak edince ortalık alev topuna döndü. Metrelerce uzağa sıçrayan alevler, iki yolcu otobüsü ile bir hafif ticari aracın yanmasına neden oldu. İlk bölgelere göre, alevler içinde kalan yolcu iki otobüsü ve araçta bulunan 60'dan fazla kişi yaralandı. Patlama sesinin ardından gökyüzünü aydınlatan alev topunu gören yakındaki Tuzla Köyü'nde yaşayanlar, kaza yerine giderek yaralılara yardım etmeye çalıştı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye başta Diyarbakır olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Yaralılar, Diyarbakır, yakın ilçeleri ile Bingöl'e sevk edilerek tedavi altına alındı. Bölgeye ayrıca Diyarbakır'dan helikopterle askerler gönderildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, devrilen tankerin gaz sıkışması sonucu infilak ettiğini belirterek, "O sırada Bingöl yönüne giden iki otobüs yoldan geçiyorken patlama meydana geliyor. Alevler iki otobüs ve bir aracı da etkisi altına alıyor. Şu anda net sayısı belli değil. Ambulanslar yaralıları hastanelere taşırken, itfaiye ekipleri de yangını söndürmeye çalışıyor. Bölgeye askeri helikopter de sevk edildi" dedi.

HASTANELER ALARMA GEÇİRİLDİ

Olay nedeniyle Diyarbakır'da tüm hastaneler alarma geçirdi. İlgili doktorlar göreve çağırlırken, hastanelere tıbbı malzeme destekleri yapıldı.


FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı