LİCE'DE 6 BÖLGEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

LİCE'DE 6 BÖLGEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nin dağlık ve ormanlık bölgesinde barınmaya çalışan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla...

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nin dağlık ve ormanlık bölgesinde barınmaya çalışan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce Mahalleleri ile Namber Tepe arasında kalan bölgedeki yerleşim yerlerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Söz konusu bu bölgelere dışardan sivillerin girişi ve yapılabilecek tüm eylemler de yasaklandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice Jandarma Komutanlığı emrine verilen birlikler ile Lice İlçesi'nin dağlık ve ormanlık bölgesinde barınmaya çalışan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, örgütün kullandığı sığınak ve depoları ortaya çıkarmak, Lice-Kulp karayolunun patlayıcı araması yapmak üzere, ilçenin Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce Mahalleleri ile Namber Tepe arasında kalan bölgede dün saat 19.00'dan itibaren operasyonel faaliyet planlandığı belirtildi.

6 BÖLGEDEKİ YERLEŞİM YERLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Yapılacak operasyonlar sırasında örgüt yandaşlarınca protesto, canlı kalkan gibi sivil itaatsizlik eylemleri olabileceğine dikkat çekilen valilik açıklamasında, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu maddeleri gereğince 2 Ekim 2015 günü saat 19.00'dan itibaren bölgedeki operasyonun sona ermesine kadar faaliyetin icra edileceği alan olan Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce Mahalleleri ile Namber Tepe sınırlı olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

OPERASYON BÖLGESİNE DIŞARDAN GELECEK SİVİLLER ENGELLENECEK

Yasaklanan söz konusu bölgelere dışardan gelebilecek sivillerin girişine ve bölgede protesto gösterilerine izin verilmeyeceği belirtilen Valilik açıklamasında, "Operasyon bölgesinde Konuklu, Yaprakköy, Ahmetbey, Yünlüce ve Gürbeyli , Hamzabey mahallesi, Türbe Komları, Recep Komu ile Namber Tepe bölgelerine sivil vatandaşların giriş ve çıkışlarının engellenmesi ve bölgede yapılabilecek söz konusu eylemlere müsaade edilmeyecektir" denildi. Açıklamada operasyon sona erene kadar trafik akışının Kulp-Hazro-Silvan ve Lice-Hazro alternatif yol güzergâhları üzerinden verileceği de belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı