LİCE PROTESTOLARI HAKKARİ'YE SIÇRADI

LİCE PROTESTOLARI HAKKARİ'YE SIÇRADI

Hakkari'de olaylı saatler yaşandı.

HAKKARİ'de akşam saatlerinde toplanan bir grup, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümünü protesto etti. Göstericilerin, taş, molotof ve havai fişekli saldırısına polis, gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli su ile müdahale etti. Gaz bombasının isabet ettiği evde bulunan çift ile 2 yaşındaki çocukları hastaneye kaldırıldı.

Hakkari'de bugün sabah saatlerinde esnaf Lice'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla kepenk açmazke, öğlen saatlerinde olaylar çıktı. Polisin müdahalesiyle dağılan göstericiler, bu kez akşam saatlerinde Hakkari'nin birçok mahallesinde yollara barikat kurup ateş yakıp slogan atmaya başladı. Bunun üzerine göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler de polislere taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Zaman zaman atılan molotofların isabet ettiği ve alevler arasında kalan polis araçları TOMA'lardan sıkılan sularla söndrüldü.

GAZ BOMBASI EVE İSABET ETTİ

gazbombasi.jpg

Bu arada Pehlivan Mahallesi'ndeki müdahalede polisin attığı gaz bombalarından bir tanesi Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas'ın evine düştü. Yoğun gazdan etkilenen Elmas, Eşi ve 2 yaşındaki Berjin isimli çocuğu Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müdahale edildi.

ASKERİ MALZEME TAŞIYAN KAMYON YAKILDI

Öte yandan akşam saatlerindre Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, askeri malzeme taşıyan bir kamyon PKK'lılar tarafından akşam saatlerinde ateşe verildi. İlçeye yaklaşık 10 kilometre mesafede uzaklıktaki Sürünüs Köyü'nde bulunan karakola erzak taşıdığı belirtilen kamyonu yakan PKK'lılar bölgeden uzaklaşırken, olayın yaşandığı bölgeye asker sevkedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı