LİCE DE ÇATISMA YARALILAR VAR

LİCE DE ÇATISMA YARALILAR VAR

.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile BDP’liler arasında çıkan taşlı ve sopalı kavgada 16 kişi yaralandı.


Olay bugün akşam saatlerinde Lice İlçesi’nde meydana geldi. Hüda-Par üyeleri Lice’de Belediye Başkan adayı Abdulmutalip Yuva’yı tanıtırak, esnafa broşür dağıttı. İddiaya göre Hüda-Par konvoyu ilçe merkezindeki BDP binası önünden geçerken, iki partili grubu arasında sözlü tartışma oldu. Tartışma kısa sürede iki partili grup arasındataş ve sopların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Lice Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ettiği kavgayı güçlükle ayırdı. Kavgada yaralananlar Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda araçları hasar gören Hüda-Par üyelerinin polis kontrolü altında ilçeden çıkarıldığı belirtildi.


Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, kendisinin de aynı konvoyda yeraldığını belirterek, "Kulp dönüşünde Lice Belediye Başkan adayı Abdulmutalip Yuva’yı halka tanıtıp, esnafla görüştük. Esnafa broşür dağıttık. BDP’liler dahil esnafın yüzde 99’u bize büyük bir ilgi gösterdi. Akşam saatlerinde çalışmamızı tamamlayıp ilçeden ayrılmaya başladık. Araç konvoyunun gerisinde kalan 3 aracımız, BDP içinde yeralan ancak partiden bağımsız olarak PKK’ye hizmet eden YDG-H çetelerinin saldırısına uğradı. Taşla yapılan saldırıda 3 aracımızın camları kırıldı, araçların bazı bölümleri tahrip edilmiş. Araçlarda bulunan 3 kişi de kırılan camlardan dolayı hafif yaralanmıştır. Emniyete şikayette bulunduk" dedi.


VALİ VEKİLİ: KAVGANIN NEDİNİ BELLİ DEĞİL


Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, "Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi edildi" dedi. Vali Vekili Engin, Hüda-Par heyetinin Lice ilçesinde esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, kavgaya emniyet ekiplerinin müdahalesiyle heyetin Diyarbakır'a gönderildiğini söyledi.
      
Kavganın nedeninin henüz netleşmediğini, olayda bir aracın da yakıldığını bildiren Engin, şöyle konuştu:
      
"Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi edildi. Şu anda durum sakin. Lice'de herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Ama bir grup ilçe merkezinde bekliyor. BDP'nin il başkanı ve belediye başkanı grubu iknaya gayret gösteriyor. Sadece kalabalık bir grup bekliyor."

Öte yandan, olayda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan bir kişiyi ziyaret eden BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, Lice'deki olayda bir esnafın ağır yaralandığını bildirdi.

Karşı taraftan da birkaç kişinin taşla yaralandığı yönünde bir bilgiye sahip olduklarını bildiren Aydoğan, bunu bir provokasyon olarak değerlendirdiklerini söyledi.