“Laiklik Adı Altında Olmadık Maskaralıklar”

“Laiklik Adı Altında Olmadık Maskaralıklar”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, “Laiklik adı altında maskaralıklar ortaya çıktı. Bu ülkede gazete kupürleriyle parti kapatılmaya kalkıldı, ülkeyi partiler mezarlığına çevirdik.” dedi.


Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, “Laiklik adı altında maskaralıklar ortaya çıktı. Bu ülkede yüzde 47 oy alan parti gazete kupürleriyle kapatılmaya kalkıldı” dedi.

Haşim Kılıç; “Anayasa Mahkemesi 2000’li yıllara kadar 25 parti kapattı. Bazı gerekçelerle partilerin kapısına kilit vurduk ve ülkeyi partiler mezarlığına çevirdik. Bu ülkede yüzde 47 seçmenin oy verdiği bir siyasi parti, gazete kupürleriyle kapatılmaya kalkıldı. Kapalı kapılar ardında olup bitenleri, elbet bir gün tarih yazacak. Ama şuna inanın. Bunu ancak bir tek kelimeyle ifade edebiliyorum. Bu zalimlikti, başka hiçbir şey değildi” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Temel Haklar ve Anayasa’ konulu konferansta yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak konuşan Kılıç, yeni anayasa çalışmalarında; ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü ve insan onuruna önem verildiğini belirtti.  

Laiklik Adı Altında Olmadık Maskaralıklar

Geçmişte bazı kavramların içi yanlış doldurularak laiklik adı altında olmadık maskaralıkların ortaya çıkartıldığını ifade eden Haşim Kılıç, şunları söyledi; “Ordu mensuplarının namaz kılması disiplinsizlik sayıldı ve görevlerinden uzaklaştırıldı. İçi yanlış doldurulan kavramlarla bunlar hep izah edildi. Laiklik adı altında, olmadık maskaralıklar çıkardık ortaya. Dünyada sadece 3 ülkede baskın bir laiklik uygulaması vardır. Amerika, Fransa ve Türkiye, diğer yerlerde de var, ama bu 3 ülkede farklıdır. Ne Amerika’da ne Fransa’da bile böyle bir şey yoktu. Ama biz Türkiye de bunun içini böyle doldurduk.”