Kuzeyden Türkiye, güneyden İsrail

Kuzeyden Türkiye, güneyden İsrail

İsrail-Suriye sınırında askerden arındırılmış bölgede konuşlanan Suriyeli muhalifler buradan Suriye'deki askeri noktalara saldırı düzenliyor. İsrail Ordusu saldırıda yaralanan muhalifleri İsrail'de bulunan hastanelere gönderiyor. Muhalifler kuzeyde Türkiy

İsrail-Suriye sınırında askerden arındırılmış bölgede konuşlanan Suriyeli muhalifler buradan Suriye'deki askeri noktalara saldırı düzenliyor. İsrail Ordusu saldırıda yaralanan muhalifleri İsrail'de bulunan hastanelere gönderiyor. Muhalifler kuzeyde Türkiye, güneyde İsrail'in gözetiminde saldırmaya devam ediyorlar.
 

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, İsrail Ordusu, Suriye ordusuyla girdiği çatışmalar sırasında İsrail-Suriye sınırında yaralanan 5 Suriyeli muhalife ilk yardım müdahalesinde bulunduktan sonra, İsrail'de bulunan bir hastaneye gönderdi.
 

Daha önce de İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Suriyeli muhaliflerin İsrail ve Suriye sınırındaki askerden arındırılmış bölgeden ilerleyerek bir askeri kontrol noktasına saldırarak silahlarla beraber bir tankı ele geçirdiğini açıklamıştı.
 

Habere göre bu bir hafta içerisinde İsrail-Suriye sınırında gerçekleşen ikinci olay oldu. Bir kaç gün önce İsrail ordusunun sınıra yaklaşan bir kişiyi ateş açarak yaraladığı açıklanmıştı. Yaralanan kişi BM kuvvetleri tarafından Suriyeli topraklarına götürüldü.
 

Haber'de ayrıca Hizbullah'ın Al-Manar televizyonuna dayandırılan, "cumartesi günü muhaliflerle birlikte savaşan dört Türk subayının Halep'teki çatışmalarda öldürüldüğü" iddiası gündeme getirilirken, Suriye rejiminin çatışmanın başından beri Türkiye'yi muhaliflere yardım etmekle suçladığı hatırlatıldı.

(soL-Dış Haberler)