KUZEY KORE'DEN ABD'YE SAVAŞ TEHDİTİ

KUZEY KORE'DEN ABD'YE SAVAŞ TEHDİTİ

Kuzey Kore Savunma Komisyonu tarafından yayımlanan açıklamada "ABD, topraklarında göreceği en korkunç felaketin yaklaşıyor" dedi.

Kuzey Kore, ABD gibi "gangsterlerle" görüşmeyeceğini belirterek ABD'yi savaşla tehdit etti.

Kuzey Kore Savunma Komisyonu tarafından yayımlanan açıklamada, "Emperyalist ABD gibi gangsterlerin Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı askeri stratejisi savaş çıkaracak düzeye geldi. Kuzey Kore ordusunun ve halkının buna cevabı ABD'ye en acı felaketleri tattırmak olacaktır. ABD, topraklarında göreceği en korkunç felaketin yaklaştığını bilmelidir" ifadesi kullanıldı.

AÇIKLAMA İNGİLİZCE YAYIMLANDI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un isteğiyle İngilizce yayımlanan açıklamada, ABD'nin Güney Kore'yle ortak askeri tatbikatlar düzenleyerek Kore yarımadasını savaşa sürüklediği iddia edildi. Açıklamada, Kuzey'in, ideolojisini yok etmeye ve sosyal sistemini devirmeye çalışan ABD'yle müzakere masasına oturmaya ne ihtiyacı ne de isteği olduğu belirtildi.

KÖTÜ OLAN İLİŞKİLER GEÇEN AY DAHA DA KÖTÜLEŞMİŞTİ

İki ülke arasındaki zaten kötü olan ilişkiler, ABD'nin geçen ay Sony'ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore'yi sorumlu tutması ve Kuzey Kore'ye "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini söylemesi üzerinde daha da gerginleşmişti.

ABD'Yİ NÜKLEER SİLAH KULLANMAKLA TEHDİT ETTİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın, 22 Ocak'ta verdiği röportajda, Kuzey Kore rejiminin çökeceğini söylemesinin ardından Kim Jong-un Obama'ya hakaret dolu cevaplar vermiş ve ABD'yi herhangi bir savaş durumunda nükleer silah kullanmakla tehdit etmişti.

Bu hafta başına kadar ABD'yle görüşmeye yeşil ışık yakan Kuzey Kore'nin görüşmelerin kendi topraklarında yapılması ısrarı, görüşmelerin iptal edilmesine neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı