KUYUMCUYA SEZON ÖNCESİ ŞOKU

KUYUMCUYA SEZON ÖNCESİ ŞOKU

TÜRKİYE'deki siyasi durum ve buna bağlı olarak altın fiyatlarının yükselmesi, kuyumculuk sektöründe işleri durma noktasına getirdi.İşlerinin açılması için yaz aylarıyla birlikte başlayan düğün sezonu bekleyen kuyumcu esnafı hayal kırıklığı...

TÜRKİYE'deki siyasi durum ve buna bağlı olarak altın fiyatlarının yükselmesi, kuyumculuk sektöründe işleri durma noktasına getirdi.

İşlerinin açılması için yaz aylarıyla birlikte başlayan düğün sezonu bekleyen kuyumcu esnafı hayal kırıklığı yaşıyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş kuyumcuların vitrinlerindeki alış ve şatış fiyat tabelalarına yansıdı. Fiyatların arttığından haberi olmayan vatandaşlar, rakamları görünce şoke oldu. 22 Ayar bileziğin gramı 112 TL'den 117 TL'ye çeyrek altın 195'ten 203 TL'ye, Ata altın ise 775 TL'den 800 TL'ye yükseldi.

İzmir'de, 25 yıldır kuyumculuk yapan Görkem Kuyumculuk'un işletmecisi Hüseyin Nas, terör nedeniyle piyasada zaten var olan durgunluğun, son siyasi gelişmelerin ardından had sahfaya çıktığını belirterek şöyle dedi:

"Düğün sezonu öncesi fiyatların düşmesini beklerken tavan yapması biz kuyumcu esnafını hayal kırıklığına uğrattı. Şu anda sezon ümitlerini yitirmiş durumdayız. Fiyatların yükselmesinden dolayı ne alan var ne de satan. Yükselişten haberi olmayan vatandaş geldiğinde fiyatların tavan yaptığını görünce şoke olup almadan gidiyor. 25 yıldır hiç bu kadar bir durgunluk görmedim."

Kaynak:Haber Kaynağı