KUYUMCUDA REHİN OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

KUYUMCUDA REHİN OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde sabah ellerinde tabanca ve yüzlerinde kar maskesi ile kuyumcu dükkanına girerek soygun gerçekleştirmek isteyen Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler, polisin yaklaşık 9 saat süren ikna çabaları...

 

ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişi, bir kişiyi yaralayıp 3 kişiyi rehin aldı. Kuyumcunun bulunduğu cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 

MASKELİ 2 KİŞİ BASKIN YAPTI

Ordu'nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Hasan Gül'e ait kuyumcuya saat 09.30 gibi kar maskeli iki kişi ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi. Soyguncular, müdahale etmek isteyen Hasan Gül'ün yeğeni Murat Gül'ü tabancayla vurup yaraladı. Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kuyumcunun bulunduğu cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı. 

 

SOYGUNCULAR KARDEŞ ÇIKTI

051220151442260550226_2.jpg

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.'nin otomobile Fatsa İlçesi'ne geldikleri belirtildi. 

İKNA İÇİN ANNELERİ GELDİ

Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi'nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.'nin Adana'da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi. 

VALİ OLAY YERİNDE

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur'da bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etti. Emniyet Müdürü Tayfur, "Olayın siyasi bir yönü yok. Sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden destek istedik. Uzman müzakereci Ankara'dan gelecek. Kazasız belasız neticelendirmeyi umuyoruz. Bildiğiniz gibi bir kişi hafif şekilde yaralandı. İçeride 3 de rehine bulunuyor" demişti..

SOYGUNCULAR İZLENİYOR

Ordu Fatsa İlçesi'ndeki kuyumcuda 3 kişiyi rehin alan 2 kardeş, içerideki güvenlik kamerasından saniye saniye takip ediliyor. Emniyet yetkilileri, kuyumcunun yakınlarının cep telefonundan içerideki güvenlik kamerasına bağlanarak yaşananları adım adım takip ediyor. 

Halen teslim olmayan ve rehineleri de bırakmayan Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler ikna edilmeye çalışılıyor.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, vatandaşlar da merak ve endişe ile yaşananları takip ediyor. 

8 SAAT SONRA 2 REHİNE SERBEST

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde soygun için kar maskeli ve tabancayla kuyumcuya girip dehşet saçan Ömer S. ve G.S. kardeşler, 8 saat sonra ellerinde tuttukları 3 rehineden 2'sini serbest bıraktı.

Sabah girdikleri kuyumcuda altınları almak isteyen Ömer S. ve G.S., içerdeki 5 kişiden soyguna engel olmak isteyen Murat Gül'ü tabancayla bacağından vurdu. Kendi imkanlarıyla kaçan Gül, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgenin kısa sürede polis tarafından güvenlik çemberine alınmasının ardından soyguncular, polisle konuşup bölgeyi terk etmelerini söylemesi için işyeri sahibi Uğur Gül'ü serbest bıraktı, böylece rehine sayısı 3'e düştü. 

Polisin ve yakınlarının tüm ikna çabalarına karşın teslim olmayan Ömer S. ve G.S., 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör'ü serbest bırakıldı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül'ü, bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü. 

9 SAAT SONRA TESLİM OLDULAR

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde sabah ellerinde tabanca ve yüzlerinde kar maskesi ile kuyumcu dükkanına girerek soygun gerçekleştirmek isteyen Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler, polisin yaklaşık 9 saat süren ikna çabaları sonucu teslim oldu.

Ellerindeki son rehine Arif Güneş'i de serbest bırakıp polise teslim olan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilip emniyete götürüldü.
Fatsa'da sabah saat 09.30'da başlayan, kuyumcudaki 5 kişiden 1 kişinin ayağından vurulduğu, diğerlerinin rehin alındığı soygun girişimi, 9 saat sonra son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı