KUYUMCU SOYGUNCULARINDAN CEPHANELİK ÇIKTI

KUYUMCU SOYGUNCULARINDAN CEPHANELİK ÇIKTI

Aynı otomobilde stepnenin altına gizlenmiş...

PENDİK ‘te pompalı tüfeklerle geldikleri kuyumcuda film gibi bir soygun yaptıktan sonra polis tarafından yakalanan şüphelilerin olayda kullandıkları silahlar bir otomobilin bagajında ele geçirildi.

BOMBADA VAR

Aynı otomobilde stepnenin altına gizlenmiş el yapımı bir bombada bulundu. Bu arada mahkemeye sevk edilen şüphelilerden olaya karışan aralarında kadın soyguncu M.G.’nin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Dün serbest kalan silahların bulunduğu otomobilin sahibi ise polis tarafından bir kez daha gözaltına alındı.

4 TÜFEK BAGAJDA BULUNDU

Poliste ifadeleri tamamlandıkta sonra adliyeye gönderilen şüpheliler olayda kullandıkları silahları nereye sakladıklarını polise söylememişlerdi. Olayla ilgili soruşturmaya devam eden polis silahların bulmak için akşam saatlerinde bir otomobilde arama yapmak için izin aldı. Pendik’te kapalı bir otoparkta bulunan ve yardım ve yataklık suçlamasıyla mahkemeye gönderilen Tezcan C.’ye ait araçta yapılan aramada bagajda 4 adet pompalı tüfek buldu. Tüfeklerden ikisinin dipçiklerinin kısaltıldığı öğrenildi.

ZULADA BİR TABANCA VE BOMBA BULUNDU

Aynı araçta geniş çaplı arama yapan dedektifler ön koltuğun altına saklanmış halde bulunan 6.35 çapında bir tabanca bulundu. Polis ekipleri ayrıca stepnenin altına gizlenmiş bir bomba ele geçirildi. Bir konserve kutusunun içinde konmuş beyaz bir madde ve fitillerle yapıldığı tespit edilen bomba polis kriminal laboratuarında incelemeye alındı.

ŞÜPHELİLERDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Öte yandan dün mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4’nün tutuklandığı öğrenildi. Soygun olayına bizzat katılan kadın çete üyesi M.C., çete lideri H.C., A.K. ve H.İ.U cezaevine gönderilirken olaya katılan ve yaralanan M.K.’nın tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

DÜN SERBEST KALDI BUGÜN TEKRAR YAKALANDI

Bu arada dün mahkemeye sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılan silahların çıktığı otomobilin sahibi Tezcan C. ise bir kez daha gözaltına alındı. Arabasından çıkan pompalı tüfek , tabanca ve el yapımı bomba ile sorgulanan Tezcan C.’nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından bir kez daha adliyeye gönderileceği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı