KÜRTLERLE ESAD KARŞITLARI IŞİD’E KARŞI BİRLEŞTİ

KÜRTLERLE ESAD KARŞITLARI IŞİD’E KARŞI BİRLEŞTİ

İşte o işbirliğinin ayrıntıları

Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava Bölgesi'nde PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin yapılanması Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Beşar Esat'a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında, IŞİD'in etkisiz hale getirilmesi için düzenlenecek eylemlerde ortak hareket etme kararı aldı.

YPG sözcüsü Redur Halil, IŞİD'i bulunduğu bütün alanlardan temizlemek için ÖSO ve 7 bileşeni ile ortak merkez oluşturduklarını belirterek, "Kobane yakınındaki bulunan ve Türk askerlerinin kaldığı Süleyman Şah Türbesi'nin etrafını da IŞİD'ten temizleyeceğiz" dedi.

Suriye'de etkili olan ve Haziran ayında Musul ve Telafer'i aldıktan sonra Ezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal (Sincar) İlçesi'ne saldırarak yüzlerce kişiyi öldürüp, binlerce Ezidinin göç etmesine yol açan IŞİD'e karşı ABD'nin girişimiyle uluslararası bir güç kurulacağı dile getirilirken, Suriye'de ise Rojava bölgesini ellerinde bulunduran Kürtler ile Suriye rejimine karşı savaşan ve 7 örgüt bileşeninden oluşan Özgür Suriye Ordusu arasında dikkat çekici bir anlaşmaya imza atıldı. Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava(batı) olmak üzere bir çok bölgeye saldıran IŞİD'in etkisiz hale getirilmesi için Rojava bölgesinin askeri yapılanması YPG ile Şam rejimine karşı savaşan ve çeşitli gruplardan oluşan ÖSO, "Burkan El Fırat" (Fırat Volkanı) adıyla kurdukları ortak eylem merkezinde birleşti.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİN ETRAFINI İŞİD'DEN TEMİZLEYECEĞİZ

Konuyla ilgili DHA'ya açıklama yapan YPG sözcüsü Redur Halil, Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD'i bölgeden temizlemek amacıyla anlaştıklarını ve ortak eylem merkezi kurduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu oluşumun içinde Rojava'nın YPG ve YPJ gücünün dışında Suriye muhalefetinden de 7 silahlı örgüt bulunuyor. IŞİD'i bulunduğu bütün alanlardan çıkarmak için birlikte mücadele edeceğiz. Rojava'nın askeri gücü YPG olarak uzun bir süredir zaten biz mücadele ediyorduk. Şimdi ise ortak hareket edeceğiz. Kobane yakınında bulunan Süleyman Şah Türbesi'nin etrafındaki yerleşim yerleri de IŞİD'in elinde. Bizim oradaki Türk askerleriyle herhangi bir sorunumuz ve ilgimizde yok. Bizim derdimiz IŞİD ile. Özgür Suriye Ordusu ile düzenleyeceğimiz operasyonlarla Süleyman Şah Türbesi çevresindeki IŞİD'i de oradan çıkaracağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı