KÜRTLER SİLAHA DOYACAK

KÜRTLER SİLAHA DOYACAK

Ülkeler yarışa girdi.

ABD Savunma Bakanı Hagel, IŞİD'e karşı savaşan Peşmergeye Arnavutluk, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Fransa ve İngiltere'nin silah göndereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD ve Irak merkezi hükümetinin desteğine ilaveten, 7 ülkenin daha Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge güçlerine acil ihtiyaç duyulan silahlar ve teçhizat sağlama taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

Hagel, yaptığı yazılı açıklamada, giderek daha fazla sayıda müttefik ve ortaklarının, Irak halkını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadelesinde desteklemek için gösterdikleri istekliliği takdir ettiklerini belirtti.

7 ÜLKE DAHA SİLAH GÖNDERİYOR

Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlerinin takviye edilmesi çabalarını hızlandırmak amacıyla iki hafta önce ABD'nin öncülüğünde bir çalışma grubu oluşturduğunu kaydeden Hagel, "ABD ve Bağdat'taki Irak merkezi hükümetin desteğine ilaveten, 7 ülke daha, Kürt güçlerine acil ihtiyaç duydukları silah ve teçhizatı sağlamaya yardımcı olma taahhüdünde bulundu" ifadesini kullandı. Hagel, bu 7 ülkeyi, Arnavutluk, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Fransa ve İngiltere olarak sıraladı.

"OPERASYONLAR DAHA DA HIZLANACAK"

Kürtlere silah ve teçhizat desteği için operasyonların zaten başladığını ve gelecek günlerde daha fazla ülkenin katılacağının beklenmesiyle daha da bunun hızlanacağını kaydeden Hagel, "bu ülkelerin her birine ABD ordusuyla yan yana çalışmalarından ötürü teşekkür ettiğini" bildirdi.
 
Hagel, şöyle devam etti: "Bağdat'taki Irak merkezi hükümetiyle koordine edilen bu çok uluslu çaba, Kürt güçlerine, IŞİD'den gördükleri acımasız terör tehdidini savuşturmalarında büyük yardım sağlayacak. Irak halkı ve uluslararası camianın IŞİD'in oluşturduğu tehdide karşı koyma kararlılığı daha da artıyor ve ABD, bu çabaya yardımcı olmak için dünya genelindeki dostlarımızla birlikte çalışmayı arzuluyor."

Kaynak:Haber Kaynağı