KÜRTÇE MÜZİK YASAKLANDI

KÜRTÇE MÜZİK YASAKLANDI

MHP'li belediye başkanından şok icraat

firatnews.com sitesinin haberine göre; Mersin'de 30 Mart Yerel Seçimleri’nde MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz’ın ilk icraatı 400 bin Kürt’ün yaşadığı kentte belediyeye ait düğün salonlarında Kürtçe müziği yasaklamak oldu.

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyeye ait düğün salonlarına tebligat göndererek, Kürtçe müzik çalmaları durumunda salonun kapatılacağı tehdidinde bulunuldu. MHP'li belediye başkanı, Kürtçeyi eğlence salonları ve restoranlarda da yasakladı. Duruma tepki gösteren kent esnafı, böylesi bir uygulamanın işlerinin yarı yarıya düşmek anlamına geldiğini belirtti.

‘Bu tutum halklar arasına nifak sokar’

BDP Toroslar Belediye Başkan Adayı ve Mersin İşadamları Yöneticisi Bedrettin Gündeş, konuya ilişkin kent esnafı ile görüştüklerini söyledi. MHP’li belediye başkanının aldığı kararın halklar arasına nifak sokacağını vurgulayan Gündeş, “Belediyeye ait düğün salonu, eğlence yerleri, restoranlarda Kürtçe şarkı türkü söylenmesini yasakladığı söyleniyor. Bu söylentiyi araştırdık ve doğruluğu bizleri de hayrete düşürdü. Son derece tehlikeli, ırkçılığın da ötesinde insani duygulardan uzak bir uygulamanın başlatıldığı söyleniyor. Kürtçe türkü, oyun havaları çalınmayacağına ve söylenmeyeceğine dair imza alınıyormuş. Bu çağda, bu çözüm sürecinde bu ilkel yaklaşım neyin nesi. Sayın Burhanettin Kocamaz; sizin bu kentin değerleriyle, kültürleriyle oynamanız için şehri emin yapılmadınız” dedi.

“Unutmayın ki, bu kentin % 70’i size oy vermemiş yurttaşlardan oluşmaktadır” diyen Gündeş, MHP’li belediye başkanın Türkçe şarkı dinlenmesi yasaklandığında hangi psikolojiyle yaklaşacağını merak ettiğini de sözlerin ekledi.

Gündeş, “Bu ayıptan bir an önce dönmeniz ve katılımcı bir anlayışla, kentin tümünü kucaklayan bir anlayışla hizmetlerinizi geliştirmelisiniz. Bu güzel kenti, demokrasi kentini, farklılıkların bir arada huzur ve barış içinde yaşayarak kendilerini özgürce ifade edebildikleri bu renkli kenti; örselemeye, hırpalamaya, ayrıştırmaya hakkınız yoktur, Sayın Kocamaz. Bir insan kendi düğününü kendi ana diliyle yapamıyorsa, kendini ötekileştirilmiş sayıyorsa, dışlanıyorsa, bu insan sizin şehri eminliğinize güvenebilecek mi? Kürtçe şarkı söyleme diyorsun. Sen de Türkçe söyleme deseler kendini nasıl hissedersin Sayın Kocamaz? Hiç empati yaptın mı? Yapmayın Sayın Kocamaz. Bu kentte yazık edersiniz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı