Devlet Bahçeli "BU AFİŞE"  Ortak oldu mu

Devlet Bahçeli "BU AFİŞE" Ortak oldu mu

Referandum anketlerinde beklediği sonucu alamayan AKP iktidarı bunu da yaptı

AKP'nin referandum kampanyası sürerken, Diyarbakır'da asılan ''Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır'' TBMM'ye taşındı.

KÜRT İSYANCI İLE AYNI AFİŞTE

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki ziyaret nedeniyle valiliğin karşısına üzerine “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır” yazılı bir pankart astı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP'DEN TEPKİ

Sözcü'den Başak Kaya’ya pankartla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray pankarta tepki göstererek, “Hayır oyu verecekleri ‘terörist’ ilan edecek kadar ileri gittiler. Şimdi bu anlayışın sahipleri Diyarbakır Valiliği karşısına Şeyh Sait’e saygılarını belirten bir pankart asmışlardır.

İNGİLİZ AJANI 

 İngilizlerle işbirliği yaparak Misak-ı Milli sınırlarımızda olan Musul’un elimizden çıkmasına neden olan, AKP İl Başkanlığı’nın astığı Şeyh Sait’e övgü pankartına katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız AKP İl Başkanı’nı görevden almayı düşünüyor musunuz? Bir vatan hainine övgü pankartının valiliğin karşısına asılmasına izin veren Diyarbakır Valisi hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

İDAM EDİLDİ 

Nakşibendi tarikatının başında yer alan Şeyh Sait, 1925 yılında Elazığ civarında başlayan isyanın lideriydi. Diyarbakır’a kadar yayılan isyan bastırıldıktan sonra 29 Haziran 1925’te Diyarbakır’da idam edildi.

İlgili Haberler