KÜRKÇÜ: ONU ADAY GÖRMEK İSTERDİK

KÜRKÇÜ: ONU ADAY GÖRMEK İSTERDİK

Ertuğrul Kürkçü açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'e resmen bir öneride bulunmadıklarını belirterek, "Resmen olmasa da biz Rıza Bey'i aslında kendi partisinden ayrılabilecek siyasi koşullara sahip olsaydı, hakikaten onu Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isterdik. Bunu hak edecek geçmişe sahip" dedi.

TBMM'ye bisikleti ile gelen HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, burada gazetecilerin CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ile ilgili soruları yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU'NA TARİFİMİZ OYDU
Rıza Türmen'e parti olarak gidip resmen bir öneride bulunmadıklarını belirten Kürkçü, "Resmen olmasa da biz Rıza beyi aslında kendi partisinden ayrılabilecek siyasi koşullara sahip olsaydı hakikaten onu Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isterdik. Bunu hak edecek geçmişe sahip. Daha önemlisi bizim açımızdan anayasal ve insan haklarına yaklaşımı bakımından aslında Kılıçdaroğlu'na tarif ettiğimiz Cumhurbaşkanı adayı oydu. Fakat Kılıçdaroğlu bunu anlamazdan geldi veya daha doğrusu bu onun siyaseten işine gelmedi. O nedenle ne yazık ki Rıza Türmen'i herhangi bir biçimde Cumhurbaşkanı adayı kılmak mümkün olmadı. O kendi partisinden ayrılamayacağı için bizim bu yöndeki zemin arayışlarımız CHP'de yapacağı işler olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Ama böyle bir bizden ona bir teveccüh, yani yüzümüzü ona dönmüşlüğümüz var. Fakat bu bir resmi siyasi görüşme halini ne yazık ki alamadı. Onun konumundan ötürü. Partisinden ayrılacağını düşünebilseydi belli ki o zaman daha çok şey bir şey konuşurduk" dedi.

Selahattin Demirtaş adayınız olacak mı? yönündeki soruya, "Selahattin bey zaten bizim hafta sonu partide yeni eş başkanlık görevini alacak. Tabi kendi başkanımızı göstermek bizim için çok doğal. Bir adım daha fazlası olur mu diye bakıyoruz.O da adaylardan biri. Başkaları da var. Geçen gün bir liste yayınlandı. Çalışma grubumuzda orada bir düzüneye yakın isim var. Orada konuşuluyor" diye cevapladı.

'Siz adayınızı ne zaman ilan edeceksiniz ?' sorusuna Kürkçü, "Kongreden hemen sonra bunu yapmamız iyi olur. Çünkü biraz uzaması şununla ilgili. CHP'nin kendisinden aday olmayan bir aday bulmasından sonra tabanda bir sol, demokrat, insan hakları savunucusu, Kürt meselesinde eşit yurttaşlığı benimseyen bir aday uman çok geniş kesimde sıkıntı var. O sıkıntıları da çözebilirmiyiz diye bakıyoruz.

DİPLOMAM YOK
'Siz aday olur musunuz ?' sorusuna “Diplomam yok' yanıtı veren Kürkçü, İhsanoğlu'nun şansını nasıl görüyorsunuz sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben ikisinin toplamından daha fazla bir oy alabileceğini düşünmüyorum. Bir kısım CHP seçmeninin de vermeyeceğini düşünürsek."

Kaynak:Haber Kaynağı