Kürdistasn ile 4 Yıl Önce Protokol İmzlandı

Kürdistasn ile 4 Yıl Önce Protokol İmzlandı

KÜRDİSTAN PROTOKÜ 4 YIL ÖNCE İMZALANDI 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Radyo Viva'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
İBRAHİM TATLISES'İN SESİ DEFORMASYONA UĞRADI 
 
 Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile haftasonu Diyarbakır'da bir araya geldiği buluşma ve İbrahim Tatlıses, Şivan Perwer düetini değerlendirdi. Şivan Perwer'in önemli bir sanatçı olduğunu belirten Tekin, Perwer'in Türkiye'ye gelmesinin iyi bir gelişme olduğunu söyledi. İbrahim Tatlıses'in 3 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonrası zor günler geçirdiğini belirten Tekin, olayın sanatçının sesinde de deformasyona yol açtığını da sözlerine ekledi. 
 
"4 YIL ÖNCE KÜRDİSTAN İLE PROTOKOL İMZALANDI"
 
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da hafta sonu yaptığı konuşmada "Kürdistan" ifadesini kullanmasını değerlendiren Tekin, “Başbakan'ın "Kürdistan" lafına takılmayın. 4 yıl önce Kürdistan ile protokol imzalandı" dedi. 
 
"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ YAPIYOR"
 
Dershanelerin kapatılması konusuna değinen Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının bugüne kadar kamuoyunu tatmin edecek bir proje ortaya koyamadığını söyledi. "Dershanelerin olmasın biz de istemiyoruz" diyen Tekin, milletin sırtında bir yük gibi duran bu sorunu ortadan kaldıracak bir sosyal devlet anlayışı hayata geçtiği, çocukların yarışa girmediği, çağdaş eğitim düzeyine ulaşmak için ortaya konulacak projelere destek vereceklerini belirtti. Dünyanın hiçbir yerinde Eğitim sisteminin siyasetçilerin iki dudağı arasında olmadığını belirten Tekin, Eğitim Fakültelerinin bu konuda sessiz kalmalarını da eleştirdi. 
 
"MUSTAFA SARIGÜL İLE İLGİLİ KONUŞMUYORUM"
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili konuşan Tekin, il başkanı olduğu dönemde yeterince fikir beyan ettiğini belirterek, "Şimdi artık bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz" dedi. 
 
"CHP'DE GENEL BAŞKANLIK SORUNU YOK"
 
CHP'de genel başkanlık sorunu olmadığını belirten Gürsel Tekin, basında yer alan tüzük değişikliği haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. 
 
“İSTANBUL İÇİN YENİ PROJELER ÜRETMEK GEREK"
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Gürsel Tekin, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelere ilişkin açıklama yaptı. Seçilmesi durumunda 39 ilçeye meydan yapacağını belirten Tekin, belediye hizmet binalarını satacağını, buradan elde edilecek geliri ulaşım hizmetleri için harcayacağını söyledi. Gürsel Tekin, Kadir Topbaş dönemindeki projeleri de devam ettireceğini belirtti. 
 
“TÜRK SİYASETİ KİRLERİNDEN ARINDIRILMALI"
 
Türk siyasetinin parti istinası olmaksızın yolsuzluk batağında olduğunu belirten Tekin, bu sistemi besleyen ana kaynağın belediyeler olduğunu söyledi. Türkiye'de şeffaf belediyecilik anlayışının olmadığını belirten Tekin, son 40 yıldır her kesimden partinin bu kirli sisteme hizmet ettiğinin altını çizdi.