KÜRDİSTAN PARASI 'KURO'!

KÜRDİSTAN PARASI 'KURO'!

Kürtler kendi paralarını basıyor...

Haber7'nin haberine göre; Irak'ta IŞİD'den kaçan Bağdat hükümetine bağlı askerlerin çekilmesinin ardından Kerkük'ün kontrolünü ele alan ve "Artık Kerkük'ten çekilmeyiz" açıklaması yapan Kürtler önceki gün Barzani'nin 'Irak'ın artık eski Irak olması imkansız' sözlerinin ardından bağımsızlık fikrini iyiden iyiye düşünmeye başladı.

KENDİ PARALARINI BASMAK İSTİYORLAR

Kerkük'ü kontrol altına alarak onlarca yıllık hayallerini gerçekleştiren Kürtler şimdi de kendi paralarını basmayı düşünüyor.

IRAK DİNARI YERİNE İKİ SEÇENEK

Irak'taki istikrarsızlık nedeniyle Irak Merkez Bankası'na bağımlı olmak istemeyen Kürtler Irak dinarı kullanmak yerine iki seçeneği tartışıyor.

EURO DEĞİL KURO

Kuzay Irak Kürt yönetimi Maliye Komitesi'nde yer alan Parlamenter Eli Hemesalih, BasNews'e yaptığı açıklamada Kürt para biriminin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

"Birinci seçenek geçici bir süre Kürt yönetiminin kontrol ettiği bölgelerde doların para birimi olarak kullanılması. Diğer ise kendi paramızı basmak" dedi. Kürtler daha önce de kendi paralarını basmak konusunu tartışmış hatta 'EURO'dan esinlenerek 'KURO' adı verilecek bu para için tasarımlar bile hazırlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı