KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatili ile ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı’ndaki kayıplara değinirken Kurban Bayramı’nın da uzun olacağına vurgu yaptı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı. Bakanlar Kurulu sonrası trafik kazalarıyla ilgili açıklama yapan Kurtulmuş, “Önümüzde de yine uzun bir bayram tatili olacak. Bu kazaların olmaması için çaba göstereceğiz.” dedi. Numan Kurtulmuş’un bu açıklaması, Kurban Bayramı’nın da Ramazan Bayramı gibi 9 günlük tatil ilan edilmesinin planlandığı anlamına geliyor.

Kurban Bayramı, tatili tam iki ay sonra 12 Eylül Pazartesi (bayramın 1. günü) başlıyor, 13-14-15 Eylül’e kadar devam ediyor. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi resmi daireler 16 Eylül Cuma günü tatil edilirse kamu 9 günlük bir tatil yapacak.
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un bayramla ilgili açıklaması;
* Çok sayıda vatandaşımızın Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı seyahatlerde kaza sonucu hayatını kaybettiğini görüyoruz. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

* Önümüzde de yine uzun bir bayram tatili olacak. Bu kazaların olmaması için çaba göstereceğiz. Ölümlü trafik kazalarında ciddi bir azalış var.
* Yolların iyileşmesi bunda önemli bir etken. Konuyu Bakanlar Kurulu’nda ele aldık, bir dizi tedbir alınacak. Türkiye’nin ölümlü trafik kaza oranını sıfıra indirme konusunda çalışmalarımızı başlatacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı