Cengiz Yıldız

Cengiz Yıldız

KUPANIN İKİ SAPI!

Dün gece oynanan Galatasaray Trabzonspor maçında açılan 2011 yılı Kupasının Trabzonspor'un hakkı olduğunu iddia eden pankart  ve Galatasaraylı yönetici Sedat Doğan'ın  mesajları üzerine; tarihe tekrar not düşmek ve yargıtay kararını etkileme çabasındaki herkese, iki yıldır susan Fenerbahçelilerin, herşeyin farkında olduklarını ve yakında bu operasyonu yapan ve bundan istifade eden taraflara, dünya çapında yapılacak bir organizasyon ile gereken cevabı verebileceklerini bildirmek isterim..

Galatasaray ve Trabzonspor ; Fenerbahçenin sahada hakederek kazandığı 2010-2011 yılı Süper Lig Şampiyonluk kupasının elinden alınması için halen Yönetimleri bazında masabaşı uğraşı veren yegane iki kulüp.. Adeta kupanın iki sapına yapışmış durumdalar. Aslında bunun nedenlerini anlamak o kadar da zor değil. Operasyonun nasıl organize edildiğini bir süzgeçten geçirmek yeterli..

Kupanın Galatasaray Tarafından Tutulan  Sapı:


Fenerbahçe Operasyonunu; şimdilerde Başbakan'ın  Yargı ve Emniyette Hükümeti Hedef aldıklarını iddia ettiği ekipten, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya ÖZ ve İstanbul Organize Suçlar Müdürü Nazmi Ardıç başlattı.. Bu iki isim de Galatasaray kongre üyesi.Zekeriya ÖZ Galatasaraylıların hemen her türlü organizasyonuna, futbolcuların yakınlarının cenazesine dahi katılan camiada sevilen bir isim..

Zekeriya ÖZ; Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın kontenjanından  Kongre üyesi yapıldı ve Galatasaray Kulübü, Zekeriya Öz'ün kongre üyeliğini basına 8 Mart 2011 tarihinde duyurdu..Haberde Polat'ın heryere gidebileceği ama Silivri'ye asla gitmeyeceği belirtildi. Silivri'ye Polat gerçekten de gitmedi ama Aziz Yıldırım gitti..

Zekeriya ÖZ Sözde Şike Davası soruşturmasını Savcı Mehmet Berk'e 30.Mart.2011 tarihinde devrederken; Berk devir sebebinin Savcı Öz'ün Galatasarayın kongre üyesi olması ve yanlış anlaşılmaması için olduğunu söyledi. Peki gerçekten Zekeriya Öz kulübe 08.Mart.2011'de mi üye olmuştu?

Galatasaray Kulübünün 27.Mart.2011 tarhihinde yapılan olaylı Mali Kongresinde Divan Başkanı Derin Galatasaraylı Türker Aslan'ın  gelen bir soru önergesine verdiği cevap herşeyi açıklıyor. Zekeriya Öz'ün kongre listesinde ismini görerek, Mart ayında kulübe üye olduğundan bahisle, Oy kullanma hakkınının olmaması gerektiğini ve listede isminin nasıl yer alabildiği sorusunu Türker Aslan bakın nasıl cevaplıyor: ''Zekeriya Öz  eski tüzüğe göre başkan kontenjanından kulübe üye oldu''.. Eski Tüzük 16.10.2010 tarihinde değiştiğine göre Zekeriya Öz Fenerbahçe Operasyonunu başlatmadan hemen önce Galatasaray Kulübüne üye olmuştu..

Aslında Oda Tv' nin 20.Ocak.2011 tarihli haberinde de Zekeriya Öz'ün 2010 yılında kongre üyesi olduğu bildirilmişti. Haberi teyid ettirmek istediğimiz Oda Tv yazarlarından Barış Terkoğlu, haberin doğru olduğunu ve Öz'ün savcılıkta kendilerini 2011 Şubat ayında Oda Tv davasından sorgularken, 2011 Ocak ayından önce Galatasaray kongre üyesi olduğunu kendilerine şahsen söylediğini belirtti..

Galatasaray Soruşturma Dosyasının açıldığı 02.12.2010 tarihinde Ligde 14 hafta sonunda 17 puanla 10. sıradaydı.

Zekeriya ÖZ Soruşturma dosyasını açtığı 02.12.2010 tarihinde Galatasaray kongre üyesidir ve bu durum Derin Galatasaraylılarca bilinmesine rağmen, kamuoyuna tam 5 ay sonra 08.Mart.2011 de duyurulmuştur.. Bu duyuru ve 27.Mart.2011 deki Genel Kuruldan 3 gün sonra, özel yetkileri alınan Savcı ÖZ dosyayı Mehmet Berk'e devretmiştir.. Ve şike yasası tam da Öz'ün dosyayı devrettiği gün TBMM' de yasalaşmıştır..

Savcı ÖZ Olgun Peker Örgütü için açtığı dosyaya; bizce zorlama hukuki sebeplerle önce 04.Şubat.2011 tarihinde TFF Başkanı Mahmut Özgener'i, daha sonra 'Fenerbahçe maçına iyi bir hakem atanmasını istediği' bir konuşma üzerine 17.Şubat.2011 tarihinde   Aziz Yıldırım'ı da dahil etmiştir.

Aynı günlerde Galatasaray 12.02.2011 itibariyle ligde 10. mağlubiyetini almış, 29 puanla 10. sırada bulunmaktaydı..

Aynı tarihlerde Adnan Polat kaybedilen her maç sonunda hakemleri ve TFF'yi eleştirmekte ve ceza üzerine ceza yemektedir. Başkan Polat'ın ve Futbol Şube Sorumlusu Murat Yalçındağ'ın 04.Şubat.2011 tarihinde sporx.com haber sitesinde yayınlanan hakemlerle ilgili sözleri, o tarihlerde lige havlu attıkları için gereksiz bulunmakla  beraber 3 Temmuz'da anlam kazanacaktır:

Polat ''Birinci ve İkinciyi Hakemler Belirliyor''..
Murat Yalçındağ ''Biz bu güne kadar MHK ve Hakemlere hep destek olan ifadeler kullandık ama artık yeter. Maçlarımıza atanan hakemleri iyi inceleyin..''

Galatasaray kulübünün yetkili ağızlarının hakemlerle ilgili açıklamaları  ile tesadüfen aynı tarih olan  04.02.2011 de, Galatasaray kongre üyesi Zekeriya ÖZ, Mahmut Özgener için dinleme izni talep edip; 17.02.2012 tarihinde de  Aziz Yıldırım'ı dinlemeye başlamıştır. Dinleme izinlerine konu olan  tapelerde o tarih itibariyle herhangi bir suç unsuru bulunmamaktadır. Komplo teorisyenlerine göre Nisan ayında çıkacak Sporda Şiddet yasası için bir hazırlık başlatılmıştır. Savcı Öz'ün dinleme izin talebindeki tespiti de sanki Adnan Polat ile ağız birliği edilmişçesine 'Hakem atamalarına etki edildiği'' dir. Aziz Yıldırım'ın derbiye iyi bir hakem atanması ile ilgili, hemen her kulüp başkanının halen yaptığı türden bir konuşma, Savcı Öz için  ''Hakem Atamalarına etki eden Bir Suç Örgütü'' nün varlığına işaret edebilmiştir. Savcılığın teknik takip ve Dinleme izni alabilmesinin hukuki olarak tek yolu Suç Örgütü Kurmak şüphesidir..

Gelelim  Aziz Yıldırım'ı daha sonra Şike Amaçlı Suç Örgütü Kurmak suçundan hapse yollayacak  yasanın nasıl hazırlandığına. Adnan Polat'ın 6222 Sayılı yasa hakkında söylediği  ''Taslağımızda olmayan maddeleri, kanunlaşınca gördük. Federasyon'da nasıl bir değişime uğradığını bilmiyoruz.Taslağın içerisindeki değişiklikleri bilmediğimizden ve taraftar olayları sebebiyle büyük maddi zararlar gördüğümüz için yasanın hemen çıkartılmasını istedik.'' sözleri ipin ucunu vermektedir. Kimler kulüplerin haberi olmadan, kulüplerin üzerinde uzlaştığı bir yasayı Federasyonda değiştirmiştir? 

Sorunun cevabı TBMM tutanaklarında;Tarih 07.12.2011, Savcı Öz operasyona başladıktan sadece beş gün sonra, TFF Başkanı Mahmut Özgener, Başkan vekili Lütfi Arıboğan ve TFF Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verir..TFF Hukuk Müşaviri ağır Galatasaraylı İlhan Helvacı, mevcut yasada yer almayan eksiklikleri dile getiren bir konuşma yapar ve yeni yasada yer alması gereken konulara da konuşmasında yer vererek komisyonu bilgilendirir. Adnan Polat'ın bahsettiği, Federasyonda yapılan ve kendilerince bilinmeyen değişiklikler bu isimler tarafından yapılmıştır..

Fenerbahçeliler TFF deki bu Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal üçlüsünün Fenerbahçenin UEFA' dan ceza alması için yaptıkları üstün gayretleri ve sonradan Galatasaray'ın yönetiminde kendilerine yer bularak adeta Kulüp tarafından ödüllendirilişlerini unutmazlar, bu yüzden burda tekrar hatırlatma gereği duymuyorum.. 03.Temmuz.2011 gününden başlayarak Türker Aslan türü derin  Galatasaray'lıların, sanki  dosya içeriğini bilerek ve masumiyet karinesine rağmen topyekün UEFA sopasıyla nasıl yargısız infaz yaptıklarını da hatırlatmayalım.

Polat'tan  sonra göreve gelen Ünal Aysal'ın 'Bu Ateş Üfleyerek Sönmez' özlü deyişi ve Şenez Erzikçe bile kapandı zannedilen Uefa dosyasının tekrar açılacağını müjdeleyen sözleri de halen hafızalardadır. Şimdilerde de Sedat Doğan ele almaktadır Kupanın Sapını attığı kupa twitleriyle..Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama iki kulüp arasında ebedi dostluğu sağlamak artık mümkün değildir..


Kupanın Trabzonspor Tarafından Tutulan Sapı :

Savcı Mehmet Berk tarafından ancak Nisan ayında Şike Yasasının kabulünden sonra soruşturmaya dahil edilebilen Trabzonspor'un, Savcılık ve Mahkemenin bazı delilleri gözden kaçırması  sayesinde  paçayı yırttığını daha önceki yazımızda konu etmiştik. Şimdiye kadar konu etmediğimiz hususlar ile birlikte, fakat çok değerli Hukukçuların bile çekinmeden yaptığı gibi sürmekte olan bir Mahkemeyi etkilememek adına, sadece satır başları ile geçelim.

Mahmut Özgener'in Trabzonspor için dua ettiği kayıp tape..
Düzcedeki Cinci Hoca ile tesadüfen  aynı köylü çıkan menajer Mithat Halis..
Daha önce MKE Ankaragücü'nde çalışmış futbolcu, pantalonlu Mehmet Çakır Hoca..
Stad inşaatı yıllar önce bitirilmesine rağmen Şener'e göre Tribün, Denizer'e göre Federasyona bina, Şakar'a göre Stadın çevresinin inşası için alınan demir profiller..
Sivas'a giden balıklar..
Futbolcu satın alınıyor yea..
Şakacı Nevzat Şakar'ın daha önce başbakanla görüşmemesi için Şener'e hastaneye yatmasını tavsiye ettiği gibi, emniyette bayılması ve 18 gün sonra savcılıkça azaltılmış sorulara verebildiği ifade..
Mithat Halis'in Ankaragücü oyuncuları Sestak ve Sapara'nın menajeri olduğunun, dava dosyasında gözden kaçırılması..
Sestak ve Sapara'nın operasyonun  başlamasından 2 ay sonra göstere göstere Trabzonspor'a transferi..
Nevzat Şakar'ın vurulması üzerine Sadri Şener'in saldırının şike davası ile ilintili para talebi olabileceği ile ilgili sözleri..
Başbakan ve Hükümete baskı kurmaya yönelik halkı ayaklandırma girişimi.. 
Örtülü ödeneklerden Trabzonspora sağlanan tapelere konu olan paralar..
İnce İnce çalışan Bakanlar..
Emek Hırsızları diye saldırarak, Fenerbahçe Futbol takımının sahada kazandığı kupayı masa başında almaya çalışanların, şimdilerde memleketi hortumlamak iddiası ile suçlanan kişilerden kulübe aktarılan paralar ve  beraber verdikleri pozlar..
UEFA ve FİFA açısından, Fenerbahçenin Yargıtaydan ceza alması mı büyük suç; yoksa eğer Trabzonspor Şampiyonlar Ligine katıldığı için dava dosyasından ince ince ayıklandı ise mi büyük suç, kararı siz verin.Trabzonspora devlet tarafından aktarılan maddi destekten  bahsetmiyoruz bile..

Umarım Fenerbahçeliler 2010-2011 yılı Şampiyonluk kupasının '2 sapının' neden Galatasaraylı ve Trabzonsporlu yöneticiler tarafından ısrarla bırakılmadığını anlamıştır. Başarısızlık durumunda her iki taraf da içinden çıkılamaz bir durumla karşılaşacaklarını bilmektedirler. Dünya futbolunda  belki de eşi benzeri olmayan, yargıyı etkilemek maharetiyle rakip takımı devre dışı bırakarak, haksız ekonomik çıkar elde etmek suçuna konu olabilecek eylemler silsilesi her iki tarafça da uygulanmıştır. En hafif tabiriyle yapılan bu hukuksuzluğa eğer Yargıtay bir dur demezse, iki tarafa da verilecek cevap çok ağır olacak ve şimdiye kadar susan Fenerbahçelilerin  dünyayı ayağa kaldırması hiç te zor olmayacaktır..

Yargıtay'ın bu hukuksuzluğa son vereceğine inanarak; Galatasaraylı ve Trabzonsporlu yöneticilerin  şapkalarını önlerine koyup nereye koştuklarını son kez düşünmelerini temenni ederim.. 



@cengiz_YILDIZ












   




Önceki ve Sonraki Yazılar