KULP BARIN'DA BÜYÜK YANGIN

KULP BARIN'DA BÜYÜK YANGIN

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Barın Köyü'nün kuzeyinde yeralan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına, Diyarbakır Büyükşehir, Silvan, Lice ve Hazro Belediyeleri'ne ait itfaiye ekipleri müdahale ediyor....

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Barın Köyü'nün kuzeyinde yeralan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına, Diyarbakır Büyükşehir, Silvan, Lice ve Hazro Belediyeleri'ne ait itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

 

Gündüz çıkan yangın hala devam eden yangınla ilgili Kulp Belediye'nden vatandaşların yargımcı olmaları konusunda anonslar yapıldı.

Kulp İlçesi Barın Köyü yakınlarında bugün gündüz saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangın, ormanlık alandaki kuru otları tutuşturdu. Kulp Belediyesi'ne ait 3 kepçe ve tüm 2 adet itfaiye aracı, 1 adet tanker ile müdahale ederken, Diyarbakır Büyükşehir, Hani ve Lice İlçe Belediyeleri'ne ait itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 arazöz ve onlarca personel ile birlikte müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamazken, köylülere ait bağ ve meyve bahçelerine büyük zarar veren alevler Barın Köyü'ndeki evlere doğru ilerliyor.

Kulp Belediye Başkanı Sadiye Süer Baran, Barın Köyü'nde çıkan yangına tüm ara gereç ve ekipmanlarıyla müdahale ettiklerini belirterek, "Ancak yangın büyük bir alanı kapsadığı için elimizdeki imkanlarla söndürmekte yetersiz kalıyoruz. Yangın söndürmek için hava araçlarına ihtiyacımız var. O da bölgemizde yok. Bildiğimiz kadarıyla Adana'da vardır ve yangını kontrol altına almak için bu hava araçlarına ihtiyacımız var. Hava araçları olmazsı yangını söndürmek imkansız olacak" dedi. Bu arada belediyeden yapılan anonslarla vatandaşların yangın söndürme çalışmalarına katılmaları da istendi.

Mezopotamya Ekoloji Hareketi bünyesinde bulunan Amed Ekoloji Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, yangının Lice İlçesi'ne bağlı Hedik ve Kaniya Spi bölgesinde başladığı belirtilerek, "Bugün itibariyle Sason, Baykan, Lice, Hani ve Kulp'a bağlı Barın Köyü'nün de içinde bulunduğu Geliye Goderne Vadisi'nde çıkan yangınların Cudi'de çıkarılan yangının ve canlılara dönük soykırımın, aynı zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz. Kürdistan doğasına ve içinde barındığırdığı tüm canlı varlıklara dönük imha politikalarına derhal son verilmesini çağrısında bulunuyoruz. Bir kez daha ülkekedi tüm insanlarığa ve ekolojik çevrelere sesleniyoruz; Biraz daha sessiz kalmaya devam edersek, tüm canlıların ve bizlerin yaşam alanları ile birlikte insanlığımız da yok olacak" denildi.

KULP BARIN'DA BÜYÜK YANGIN

KULP BARIN'DA BÜYÜK YANGIN

Kaynak:Haber Kaynağı