KULİSLERDE SÜLEYMAN ŞAH BOMBASI

KULİSLERDE SÜLEYMAN ŞAH BOMBASI

Türkiye'nin bir kaç gündür süren gizli gündemi Süleyman Şah Türbesine askeri müdahale konusu resmi olarak dillendirilmese de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gün içerisinde yoğun askeri hareketlilik yaşandı.


Türkiye'nin bir kaç gündür süren gizli gündemi Süleyman Şah Türbesine askeri müdahale konusu resmi olarak dillendirilmese de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gün içerisinde yoğun askeri hareketlilik yaşandı. Suruç ilçesindeki askeri birliğe helikopterler art arda inerken, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki askeri birliğe ise yoğun askeri yığınağın yapıldığı görüldü. Cumhuriyet'te yer alan iddianın ayrıntıları şöyle;

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAD SAFHADA

Mürşitpınar-Suruç arasındaki yolda akşam saatlerinde yoğun güvenlik tedbiri alındığı görüldü. Sınır hattına giden ve sınır hattı istikametinden gelen sivil araçlar durdurularak, kimlik kontrolü yapıldı.

Öte yandan PKK’nın Suriye’deki kolu olarak bilinen YPG’ye yakın bir Twitter hesabından ise “YPG, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'ye Süleyman Sah türbesindeki askerlerini sevk ve tahliye etme iznini veriyor.” diye yazdı. Aynı hesaptan Süleyman Şah Türbesi etrafında IŞİD ile YPG arasında çatışmaların devam ettiği iddia edildi.

YPG medya sözcüsü Polat Can da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin YPG'ye 'Süleyman Şah'taki askerlerini kurtarması, koruması ve Türkiye'ye ulaştırması için yardım istediğini iddia etmişti.

Benzer bir haberde dün Radikal'de yer almıştı. Radikalde benzer değrlendirmelerde bulunarak kaynak olarak aynı adresi göstermişti. İşte ayrıntılar; Aynı Terör örgütü IŞİD'in Süleyman Şah'taki Türk askerlerini rehin aldığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından YPG medya sözcüsü Polat Can bir açıklama yaptı. Can, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ’nin YPG’ye "Süleyman Şah’taki askerlerini kurtarması, koruması ve Türkiye'ye ulaştırması için yardım istediğini" öne sürdü. 

Öte yandan, Can'ın hesabının attığı tweet'in ardından IŞİD tarafından hacklendiği iddia edildi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) medya sözcüsü Polat Can, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin YPG'ye 'Süleyman Şah'taki askerlerini kurtarması, koruması ve Türkiye'ye ulaştırması için yardım istediğini iddia etti.

YENİŞAFAK TWİTTER SAYFASI

11018184_10152602259171957_6903567897729254946_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı