Kuğulu Parkta Son Durum

Kuğulu Parkta Son Durum

Ankara Kuğulu Park'ta sabah Gezi Parkı protestolarına destek vermek isteyen eylemcilerin çadırlarını söken polis, eylemcilerden parkı tamamen boşaltmasını istedi.

Çok sayıda çevik kuvvet polisi, bir toma ve bir akreple parka gelen ekipler, sivil toplum örgütlerine ait flamaları, pankartları ve eylemcilerin geceyi geçirmek üzere getirdikleri tüm malzemeleri polis kamyonuna yükleyerek götürdü.


Polis “Burası yatma kalkma alanı değil, yaptığınız eylem kanunlara aykırıdır. Lütfen dağılın” anonsu yaptı. Bazı vatandaşlardan parktaki eyleme ilişkin şikayet aldıklarını söyleyen polisin 
Türk Bayraklarını bile toplanmaması dikkat çekti.

Ankara Barosundan Kuğulu Parka gelen gönüllü avukatlar eylemcilere gözaltına alınmaları durumunda ne yapmaları gerektiğinde ilişkin bilgi metni dağıttı.

CHP Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve İzzet Çetin eylemcilere destek olmak için parka gelirken polisle tartışma yaşandı. Ayin Nazlıaka, “Gerginlik yaratmayın. İnsanlar zaten gergin, her akşam binlerce insan buraya geliyor, ben de geliyorum. Kimsenin buraya gelmesine engel olan bir durum yok. Bırakın gençler kendilerini özgürce ifade etsin” dedi.

Polisin müdahalesinden sonra oturma eylemine geçen eylemciler, “Çadırlarımızı alsanız da battaniyelerle yine burda kalırız” dedi. Ankara Barosu ise eylemcilere gözaltına alındıkları takdirde nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirme amaçlı bir bildiri dağıttı. Parkın çevresinde güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekipleri ile parktaki eylemcilerin bekleyişi sürüyor.