Küfürsüz Yapamıyor! Bu kez de kürsüden "ULAN" dedi!

Küfürsüz Yapamıyor! Bu kez de kürsüden "ULAN" dedi!

Başbakan AKP Meclis Grup Toplantısında Gene Küfür Etti.

KÜFÜRSÜZ YAPAMIYOR, BU KEZ DE KÜRSÜDEN 'ULAN' DEDİ

Başbakan Erdoğan AKP Grup Toplantısında konuştu.


Konuşmasında 58. hükûmetten bu yana görev yapan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere tüm kabine arkadaşlarına şükranlarını ifade eden Erdoğan, rekor hizmet süresi vurgulaması yaptı.

Barzani’yle gerçekleştirdiği Diyarbakır buluşmasına değinen Erdoğan, Mesut Barzani ve 38 yıl ülkesinden uzak yaşayan Şivan Perwer’le buluşmasını, “bizimle bu heyecanı yaşadılar” diye nitelendirdi. “Perwer ve Tatlıses'in unutulmaz düetlerine tanıklık ettik. Barzani ile bölgeye ilişkin konuları ele aldık.” dedi. AKP iktidarı ile neler yaptıklarına ve süreci nasıl değerlendirdiklerine dair mesajlar verdiklerini anlattı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında "Korkuyla büyük devlet olunmaz. Küçük düşünerek büyük işler yapılmaz. Türkiye içine kapanık ülke değildir. Türkiye tabulardan korkulardan korkacak ülke değildir. Her ne yapıyorsak normalleşme adına yapıyoruz, tam tersine gecikeni meşru olanı yapıyor. Türkiye'yi büyütüyoruz" vurgusunu yaptı.

“Birilerinin yine bu sevinci paylaşamadıklarını gördük” diyen Erdoğan bu sözlerle Diyarbakır’da gerçekleştirdiği Barzani buluşmasına muhalefet edenlere de gönderme yaparken şu ifadeleri kullandı;

"Diyarbakır'da tarihi bir an yaşanırken, birilerinin yine bu sevinci paylaşamadıklarını gördük. Bizim için tarih Hz. Adem'in yer yüzüne indirilmesiyle başlamıştır. 1960'da değiştirilen yer isimlerini sanki yeni bir uygulama gibi sunuyorlar. Bu milletin tarihi 12 Eylül'de başlamadı, bu toprakların tarihi kalıplara sığmayacak kadar uzun, renkli ve kucaklayıcı tarihtir. Bu millet köksüz değildir."

Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında yine muhalefete yüklenerek "CHP'nin yöneticileri ilk Meclis zabıtlarını okusunlar. MHP ve CHP neye karşı çıkıyorsa o karşı çıktıkları şeyi görecekler. Kürt kelimesini o Meclis'te görecekler. Kürdistan kelimesini o Meclis zabıtlarında görecekler. Biraz daha geriye gittiklerinde Osmanlı'da Kürdistan'ın eyalet olduğunu görecekler, Lazistan'ı orada görecekler. Bize ne diyorlar 'bölücü'. Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü? Kürdistan kelimesini kullanan zamanın mebusları da mı bölücüydü? ‘Kürt damadımız da var.' diyen Türkeş de mi bölücüydü? Deve kuşu kafasını gömer, dünya küçük der” diye konuştu.

"Korkuyla büyük devlet olunmaz, küçük düşünerek büyük işler yapılmaz” diyen Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi;

“Türkiye içine kapanık ülke değildir. Türkiye tabulardan korkacak ülke değildir. Her ne yapıyorsak normalleşme adına yapıyoruz. Türkiye'yi büyütüyoruz. Türk’ten alıp Kürt’e vermiyoruz. Kürt’ten alıp Çerkez’e vermiyoruz. Biri türkü söyledi diye bu ülke bölünmez. Farklı giydi diye bu ülke bölünmez. Bu ülke pamuk ipliğine bağlı bir ülke değildir. 'Tek milet' dedik, 'Tek bayrak' dedik, Tek vatan' dedik. Acılar üzerinden yürümeyelim. Bizi var eden nice değerler var onlara bakalım. Fakat muhalefet kalkıp da oralarda tek millet tek bayrak tek devlet diyemiyor. Türk bayraklarıyla oraları dolduramıyor. Senin neren milliyetçi, lafla milliyetçi olunur mu? Biz eserlerimizle konuşuyoruz."

Bir kez daha küfretti ve 'ULAN' ifadesini kullandı 

Bu ifadelerle muhalefete yüklenen Erdoğan her zaman olduğu gibi konuşmasında gene küfür içeren ifadeler kullanırken  de şu cümleleri sarfetti;

“…….Aynı şeyi Ahmet Kaya'ya yaptılar, Gezi Parkı'nda bize kimler saldırdıysa orada Ahmet Kaya'ya saldırdılar. Şimdi diyorlar ki 'Ben o esnada tuvaletteydim’, ‘ben o sırada dışarıdaydım’. Ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Dürüst olun yalancının mumu yatsıya kadar yanar sizin mumunuz söndü.”
 
Konuşmasında CHP'nin MHP'nin ve BDP'nin yöneticilerinin büyük kısmının daha önce söylediği gibi sorunlu bir dil üslupları olduğunu da vurgulayan Erdoğan, “Tarihi sahnenin ardından seviyesiz üsluplara asla cevap vermeyeceğim. Sanal korkularla tabanlarını kışkırtmaya çalışırken, biz ortaya somut eserler koyduk. Biz ayrıştıran değil devasa yatırımlarla kucaklayan olduk" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında "CHP ve MHP sabah-akşam Andımızı okurken biz Marmaray'ı açıyoruz. 'Türküm doğruyum' demekle iş bitmiyor. Gençler, biz şehitlerimizin izindeyiz o izden asla ayrılmayacağız. Türkiye'nin zararına olan hiçbir işin içinde göremezsiniz. Allah'ın izniyle bundan sonra da görmeyeceksiniz" ifadesinde bulundu.

Seçimlere yönelik olarak da Başbakan Erdoğan "81 ilde temayül yoklaması yaptık. Kısa süre içinde tüm adaylarımızı kademe kademe duyuracak önümüzdeki haftadan itibaren adaylarımızı açıklayacağız"  diye konuştu.