KRİTİK TOPLANTI BİTTİ GENEL KURMAY AÇIKLAMA YAPTI

KRİTİK TOPLANTI BİTTİ GENEL KURMAY AÇIKLAMA YAPTI

İşte açıklamanın ayrıntıları

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Teröristle Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Desteklenmesi Durum Değerlendirmesi görüşülmüştür" denildi. Yapılan açıklamanın ardından askeri gözlemcilerden gelen yorumlarda ilginç oldu. Bu toplantıda bir süredir kulislerde konuşulan Jandarma Komutanlığının direk siyasi erk emrine verilmesi konusu görüşülecek diye bekleniyordu. Askeri gözlemciler, yapılan açıklamadan anlaşıldığına göre genel Kurmay ve İktidar bu konuda hala bir uzlaşma içerisinde değil yorumları yapıyorlar. Yapılan açıklamada alınan herhangi bir karardan bahsedilmemesi dikkat çekti.

7 SAAT SÜRDÜ

Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 7 saat süren toplantının ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Teröristle mücadelede kolluk kuvvetlerinin desteklenmesi durumunun değerlendirildiği belirtilen açıklama şöyle: 

KOLLUK KUVVETLERİNİN DESTEKLENMESİ DURUMU

"Yüksek Askerî Şûra Olağan Toplantısı, 27 Kasım 2014 tarihinde, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılmıştır.

LOJİSTİK KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda; TSK'nın Ana Program ve Hedefleri, TSK'nın Harbe Hazırlık Durumu ve Değerlendirmesi, Teröristle Mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin Desteklenmesi Durum Değerlendirmesi, Özel Kuvvetler Komutanlığının Yeteneklerinin Geliştirilmesi, Personel, Eğitim ve Lojistik konuları görüşülmüştür."

 

Kaynak:Haber Kaynağı