Kredi Kartı İle Piyango Bileti Satışı Başladı

Kredi Kartı İle Piyango Bileti Satışı Başladı

Piyango Biletini kredi kartı ile satıyor

KREDİ KARTI İLE PİYANGO BİLETİ


ANTALYA'da kredi kartıyla piyango bileti satan seyyar bayi, yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon lira büyük ikramiyeyi kazanma hayali kuran 'talih kuşu avcıları'nın uğrak yeri oldu. Vatandaşın son zamanlarda büyük ekonomik sıkıntılar yaşaması kredi kartı ile alış verişi patlatmıştı. Aynı zamanda tarihin en büyük kredi kartı borçlularıda artmıştı. Tefecilerin yeni işleri artık kredi kartlarını yeniden yapılandırma işi üstlendiği günümüzde, piyango biletini bile kredi kartı ile satma girişimleri başladı. Ayın sonunu zor getiren vatandaş, zengin olma umudunu da artık kredi kartı ile satın alacağı Milli Piyango biletine bağlamış durumda.


SATIŞLAR PATLADI

 2014 yılına milyoner girmek isteyenler, hayalleri süsleyen 50 milyon lira büyük ikramiyeyi kazanmak için Milli Piyango bayilerine akın etti. Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Oda Başkanı Yalçın Sayar, Atatürk Caddesi'nde kendine ait seyyar Milli Piyango bayisinde, vatandaşlara alım kolaylığı sağlamak amacıyla yılbaşı özel çekiliş biletini kredi kartıyla da satışa sundu.


Tezgaha 'Kredi kartıyla bilet satılır' yazısı asan ve pos cihazı koyan Sayar, vatandaşların kartlı satışlara ilgi gösterdiğini söyledi. Piyango biletlerinin yüzde 15'ini kartla sattığını ve komisyon alınmadığını anlatan Sayar, çoğunlukla seri ve 10'dan fazla bilet satın alanların kart kullanmayı tercih ettiğini dile getirdi.


ZAM OLUMSUZ ETKİLEDİ


Zengin olma hayaliyle piyango bileti alanların çoğunlukla çeyrek bilete ilgi gösterdiğine dikkati çeken Sayar, bu yıl bilet fiyatlarındaki yüzde 25 artışın satışları olumsuz etkilediğini söyledi. Milli Piyango bayilerinin haricinde PTT ve alışveriş merkezlerinde Milli Piyango yılbaşı özel çekiliş bileti satılmasına tepki gösteren Sayar, "AVM ile postanelerin, bu işin 11 ay boyunca kahrını çeken insanların ekmeğine göz dikmesi bizleri üzmektedir" dedi.


BUGÜNLERDE DURGUN


Geçen yıllara göre bu yıl Milli Piyango bileti satışlarında durgunluk yaşandığını aktaran Sayar, "Biletlerin piyasaya çıktığı ilk günler satış biraz hızlıydı ama bu günlerde yavaş seyrediyor. Bu sene güzel bir satış bekliyorduk ama bilet fiyatlarında yüzde 25 oranında artış var. Bu da satışları olumsuz etkiledi. Geçen sene 10 lira olan çeyrek bilet bu sene 12.5 lira. Yarım bilet 25 lira, tam bilet de 50 liradan satılıyor. Büyük ikramiye 50 milyon lira. Ayın 20'sinden sonra satışların artmasını bekliyoruz" diye konuştu.


KARTLA 'ZENGİNLİK' UMUDU


Piyango bayilerinde kredi kartı ile bilet satışının insanlara alım kolaylığı sağladığını anlatan Abdulkadir Gümüş ise emekli olduğunu ve büyük ikramiyeyi kazanması halinde Maldivler'e tatile gitmek istediğini, bir miktarını da hayır için dağıtacağını söyledi.


Rukiye Koçer de bilet alarak zengin olabilme şansını denediğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı