Kralın kızı yolsuzluktan mahkemeye çağrıldı, babası "uluslararası komplo" demedi!

Kralın kızı yolsuzluktan mahkemeye çağrıldı, babası "uluslararası komplo" demedi!

İspanya Kralı’nın kızı yolsuzlukla suçlanıyor...

KRALIN KIZI YOLSUZLUK SORUŞTURMASINDA

 İspanya Kralı 1. Juan Carlos’un küçük kızı Cristina, Mallorca Mahkemesi tarafından bugün alınan ve yayımlanan ara kararda yolsuzluk yapmakla ve kara para aklamakla suçlandı.

Alınan bilgilere göre, Prenses Cristina, kocası Inaki Urdangarin’in yargılandığı yolsuzluk davası kapsamında mali suç işlediği şüphesi ile sanık olarak mahkemeye çağrılıyor.

Inaki Urdangarin’in meslektaşı olan ve adı aynı şekilde yolsuzluk davasına karışan Diego Torres, soruşturmayı yürüten komisyondaki müfettişlere Inaki Urdangarin ve Prenses Cristina’nın Noos Enstitüsü’ne ilişkin yazışmalarının bulunduğu elektronik postaları daha önce teslim etmişti.

Soruşturma komisyonunun elde ettiği bilgilere göre, Inaki Urdangarin yöneticisi olduğu Noos Enstitüsü’ne yasal olmayan yollardan para aktardı.

Kral’ın damadı söz konusu dava kapsamında evrakta sahtecilik, zimmete para geçirme, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık ile suçlanıyor.

TÜRKİYE'DE BAŞBAKANIN OĞLU GİTMEDİ 

17 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde, ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrılan Bilan Erdğan adliyeye gitmemiş ve Ana muhalaefet Partisi CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan bu durumu sert dille eleştrimişti, Kılıçdaroğlu;

"Bu davanın avukatlığını üstlenen Recep Tayyip Erdoğan değil miydi. Şimdi 'bize kumpas kurdular, milli orduya kumpas kurdular' diyor" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sen bu ülkeyi yönetmiyormuydun arkadaş. 11 yıldır bu ülkeyi başka bir Recep Tayyip Erdoğan mı yönetiyodu. 'Babam olsa bile gidecek mahkemede ifade verecek' diyordu. Dönemin Genelkurmay Başkanı'na, 'git ifade ver' dediler, tutuklandı. Şimdi yatıyor cezaevinde. Bilal Erdoğan niye gitmiyor? Hukukta çifte standart olur mu? Birisini farklı birisini farklı anne doğurdu. Anneler farklı ama insan bunlar. Adalet herkes için geçerli değil mi. Benim oğlumun başına gelince adalet dursun. Onun oğlunun başına gelince başına çöreklenelim. Böyle bir anlayış olmaz."


rusyanınsesi/dea

Kaynak:Haber Kaynağı