KPSS OPERASYONUNDA FLAŞ GÖZALTILAR

KPSS OPERASYONUNDA FLAŞ GÖZALTILAR

Uzun süredir kamuoyunda tartışmaları süren ve AKP Hükümetinin suçlandığı "Yandaş Atamaları" konusunda yurt çapında operasyon başlatıldı

Uzun süredir kamuoyunda tartışmaları süren ve AKP Hükümetinin suçlandığı "Yandaş Atamaları" konusunda yurt çapında operasyon başlatıldı.KPSS’de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli 14 ilde geniş çaplı operasyonun ayrıntılarına ilişkin henüz bir bilgi bulunmamakla birlikte  çok sayıda göz altı olduğu bilgileri geliyor.

TÜM GÖZALTINA ALINANLAR aNKARA'YA GETİRİLECEK

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bu kişilerden 61 inin gözaltına alındığı bildirildi. İllerde gözaltına alınanların Ankara’ ya getirilmesi beklenirken birçok adreste de aramalar sürüyor.

KPSS OPERASYONU'NDA İSTANBUL'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında Bayrampaşa, Ümraniye ve Bahçelievler'de 4 kişinin adreslerinde arama yapıldı. 4 kişi gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 4 kişi daha sonra Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin İstanbul'daki işlemlerinin bitmesinin ardından Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.

SAMSUN’ DA KPSS GÖZALTISI

ANKARA merkezli operasyon kapsamında Samsun'un Havza ile Bafra İlçesi'nde düzenlenen KPSS operasyonu kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Samsun'un Havza İlçesi'nde öğretmen 42 yaşındaki H.A. ile Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur 40 yaşındaki G.B. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, Ankara'ya götürülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı