KOZMİK ODA BELGELERİNDE FLAŞ NECDET ÖZEL İDDİASI

KOZMİK ODA BELGELERİNDE FLAŞ NECDET ÖZEL İDDİASI

Bülent Arınç'a uydurma suikast ihbarı tüm devlet sırlarının hakim ve savcılara verilmesinde mahsur görmeyen AKP iktidarı MİT TIR'larını soruşturan savcıyı "devlet sırrıydı" diyerek görevden alıyor.

Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla başlayan ve takipsizlikle sonuçlanan Kozmik Oda soruşturması 19 Aralık 2009-11 Şubat 2010 arasındaki olağanüstü trafiği ve ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

2013 DE NECDET ÖZEL VERMİŞ

Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kozmik Oda’dan hiçbir belgenin çıkarılmasına izin vermediklerini söyledi. Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili de Başbuğ’u doğruladı, “Başbuğ döneminde Karargâh’tan çıkarılamayan kozmik harddisk ve fotokopiler 16 Mart 2013 günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel döneminde savcılığa teslim edildi” dedi.

BAŞBUĞ VERMEMİŞ NECDET ÖZEL VERMİŞ

KOZMİK Oda soruşturmasının takipsizlik ile sonuçlanması, 19 Aralık 2009-11 Şubat 2010 tarihleri arasında yaşanan olağanüstü trafiği de gün ışığına çıkardı. Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kozmik Oda’dan hiçbir belgenin çıkartılmasına izin vermediklerini söyledi.Hürriyet gazetesinde Deniz Zeyrek imzası ile yer alan haberde, ilginç bilgiler yer alıyor. iddialara göre dönemin Başbakanı Erdoğan, Bülent Arınç'a suikast iddiası ile ortalığı ayağa kaldıran bir ihbar yüzünden Genelkurmayın Kozmik odasında arama yapılması izni ve belgelerin birer kopyalarının alınması için görevli hakim ve savcılara izin çıkartılması yönünde görüşmeler yapıyor.

BÜLENT ARINÇ'A UYDURMA SUİKAST İHBARI DEVLET SIRRINI HİÇE SAYIYOR

Daha sonra Bir çoğu devlet sırrıdır tutanağı ile hakim ve savcılara verilmesinde hiç bir sakınca görülmüyor. Ancak Aynı Erdoğan daha sonra yardım malzemesi taşınıyor diye beyan edilen ancak durdurulduğunda içinden silah ve mühimmat çıkan tırlar için işlem yapan savcıyı devlet sırrını açık etti diye a görevden aldırıyor.

SAVCI BİLGİYİ DOĞRULADI

Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili, bu bilgiyi doğruladı ve “Başbuğ döneminde Karargâh’tan çıkarılamayan kozmik harddisk ve fotokopiler 16 Mart 2013 günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel döneminde savcılığa teslim edildi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı