KÖYLÜLERDEN ÇEVRECİ EYLEM

KÖYLÜLERDEN ÇEVRECİ EYLEM

Safranbolu İlçesi’nde, enerji nakil hatlarının organik sebze ve meyve yetiştirdikleri tarlalardan geçeceğini öğrenen köylüler...

KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi’nde, enerji nakil hatlarının organik sebze ve meyve yetiştirdikleri tarlalardan geçeceğini öğrenen köylüler eylem yaptı.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından projelendirilen, Sinop’tan başlayıp Kastamonu ve Safranbolu İlçesi’ne ulaşan enerji nakil hatlarının köylerindeki tarlalarından geçeceğini öğrenen Konarı, Yörük ve Sat Köyü’nde yaşayan yaklaşık 80 kişi, durumu protesto etti. Eylem yapan köylüler, meyve ve sebze yetiştirdikleri bahçelerinden geçecek enerji nakil hatlarının yetiştirdikleri ürünlere zarar vereceğini söyledi. Konarı Köyü Arkbaşı Mevkii’nde toplanarak, 'Hibritli değil atadan kalma tohumlar', 'GDO’lu değil organik sebzeler', 'Mehmet Ali Şahin memleketine sahip çık' yazılı dövizler taşıyan köylüler, seslerini duyurmaya çalıştı.

KÖYDE PROTESTO SESLERİ YÜKSELDİ.

Köylüler adına konuşan Mehmet Ali Ulusoy, bahçelerinde organik sebze ve meyve yetiştirdiklerini, tarlalardan geçecek enerji hatlarıyla ürünlerinin radyasyona maruz kalacağını söyledi. Yetkililerin duruma çözüm bulmasını istediklerini belirten Ulusoy, "Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir. Organik tarım gerçeğini bütün dünyanın kabul ettiği bir dönemde bizim bahçelerimizi mahvetmememiz kabul edilemez. Bahçelerimizden geçecek olan yüksek gerilim hattı projesinin iptali için mahkemeye müracaat edeceğiz. Buradan bir sonuç alamazsak Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğiz" dedi.

 

KÖYDE PROTESTO SESLERİ YÜKSELDİ.

KÖYDE PROTESTO SESLERİ YÜKSELDİ.

KÖYDE PROTESTO SESLERİ YÜKSELDİ.

Kaynak:Haber Kaynağı