KÖYLÜ AYAKLANDI! DİRENİŞ SÜRÜYOR!

KÖYLÜ AYAKLANDI! DİRENİŞ SÜRÜYOR!

Direnen köylüler çocuklarının geleceğine sahip çıkıyor.

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Yeniceşıhlar köyünde taş ocağı açılmasını protesto eden köylüler, 60 gündür ocak yolunda nöbet tutuyor.

Taş ocağının sahibini de geçirmediler

Mudurnu’nun Yeniceşıhlar köyü sakinleri evlerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan taş ocağının içme suyu hattına ve bitki örtüsüne zarar vereceği endişesiyle iki aydır eylemde.  ‘Suyumuza, köyümüze, doğamıza sahip çıkıyoruz’, ‘Taş ocağına hayır’ yazılı pankartlar altında taş ocağına giden yolun girişinde nöbet tutan köylüler, araçların geçişine izin vermiyor.

Köylüler öğle saatlerinde bölgeye gelen taş ocağının sahibi Hasan Tekin’in geçişine de izin vermedi. Tekin’in taş ocağına yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan beton santralini arayarak, çalışanlardan kamyon ve iş makineleriyle gelmelerini istemesi gerginlik yarattı.

Kamyonların gelmesiyle birlikte taş ocağı sahibiyle köylüler arasında tartışma yaşandı. Olay yerine giden jandarma ekipleri köylülerden yolu açmalarını istedi. Köylülerin yolu açmamak için direnmesi üzerine jandarma ekipleri de bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

‘Çocuklarımızın geleceğinin mücadelesini veriyoruz’

Mudurnu Kent Konseyi Başkanı da olan köy sakinlerinden Mehmet Cantürk eylemlerine 60 gündür devam ettiklerini belirterek, “Burası köyün su kaynağına 357 metre uzaklıkta. Çocuklarımızı kir pas içerisinde bir köy bırakmak istemiyoruz. Biz çocuklarımızın geleceğinin mücadelesini veriyoruz. 60 gündür devam eden isyana, feryada yetkililerin ses vermelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı