Köye Cami Yaptı, 8 Yaşın da Kızı 6 Yıl Taciz Etti

Köye Cami Yaptı, 8 Yaşın da Kızı 6 Yıl Taciz Etti

Karakoçan'da 15 yaşındaki kıza cinsel istismara 7 tutuklama

Psikolog eşliğinde ifadesi alındı

Karakoçan'da 15 yaşındaki kıza cinsel istismara 7 tutuklama

DİYARBAKIR
22.04.2013 16:43
 
 
 ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Burgurcuk Köyü'nde, 15 yaşındaki S.A. adlı kızın 8 yaşından itibaren cinsel istismara uğramasıyla ilgili olarak, aralarında 68 yaşındaki bir kişinin de bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. Aynı suçlamayla küçük kızın ağabeyi de Antalya'da yakalanırken, 6 şüpheli hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Jandarmanın tesadüfen ortaya çıkardığı cinsel istismar olayı üzerine koruma altına alınan S.A., "Köyde bana kimse yardım etmedi. Bu olayı duyanlar benden faydalandı" dedi.
 
Karakoçan'a 10 kilometre uzaklıktaki Bulgurcuk Köyü'ndeki 'cinsel istismar' olayı 6 yıl önce başladı. Köyde hayvancılık yapan 68 yaşındaki G.E., ailesi çoban, o dönem 8 yaşında ve ilkokul 2'nci sınıfa giden S.A.'yı çikolata ile kandırıp cinsel istismarda bulundu. Cinsel istismar olayı aylarca sürerken, köy okulundaki öğretmenler, durumdan şüphelenip S.A. ile konuştu. S.A. öğretmenlere, G.E.'nin çikolataların yanı sıra bazı hediyeler alıp kendisine verdiğini, ardından sevip okşadığını anlattı. Öğretmenler bunun üzerine kızın ailesi, ardından okula çağırdıkları G.E. ile görüştü.
 
"KÖYE CAMİ YAPTIRDI, KÖTÜLÜK YAPMAZ"
 
Öğretmenlerin konuştuğu S.A.'nın annesi, G.E.'nin köylerine cami yaptırdığını ve kızını sevdiği için çikolata verdiğini belirterek, "Bize de yardım ediyor. Kızım yalan söylüyor, iftira atıyor. Böyle bir şey yok" diyerek öğretmenlere tepki gösterdi.
 
Kızın annesinin tepki göstermesi üzerine öğretmenler, 'Cinsel istismarda' bulunduğu öne sürülen belirtilen G.E.'yi okula çağırıp, kızdan uzak durmasını aksi halde hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi. G.E., kıza yardım ettiğini ve hiç bir kötülükte bulunmadığını savunarak, okuldan ayrıldı.
 
İddiaya göre, G.E., öğretmenlerin uyarısı üzerine yıllarca S.A.'dan uzak durdu. Öğretmenlerin geçen yıllarda tayinlerinin çıkıp, köyden ayrılmaları üzerine G.E., yine S.A.'ya hediyeler alıp onu sık sık evine götürmeye başladı. Kızın bir gün eve elinde poşet içinde yardımlarla gelmesi üzerine ağabeyi M.A., nereden aldığını sorması üzerine, S.A., G.E.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlatıp, hediyeleri de onun aldığını anlattı. 16 yaşında ağabey S.A.'nın da bundan sonra öz kardeşine cinsel istismarda bulunmaya başladığı öne sürüldü.
 
JANDARMA ORTAYA ÇIKARDI
 
Köyde 15 yaşına gelinceye kadar 7 yıl içerisinde birçok kişinin cinsel istismarına uğradığı belirtilen S.A.'nın dramını jandarma ekipleri ortaya çıkardı. Köyde iki aile arasında çıkan bir kavga nedeniyle köye giden jandarma ekipleri, önlem aldı. Ailelerin arasındaki husumetin artması üzerine jandarma ekipleri köyde sürekli güvenlik önlemleri aldı. Köylülerden biri jandarmaya S.A.'nın sürekli cinsel istismara uğradığını, bütün köyün bunu bildiği halde hiç kimsenin bir şey yapmadığını anlattı. Bunun üzerine köyde takip başlatan jandarma ekipleri, S.A.'nın yıllarca köydeki bazı kişilerin cinsel istismara uğradığını belirleyerek kapsamlı soruşturma başlattı.
 
PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI
 
Soruşturma kapsamında, psikologların eşliğinde S.A.'nın ifadesi alındı. S.A., ifadesinde, kendisine ilkokulda giderken, G.E.'nin cinsel istismarda bulunmaya başladığını belirterek, başından geçenleri ayrıntılı anlattı. Öz ağabeyinin de aralarında bulunduğu kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirten S.A., bu kişilerin isimlerini de tek tek verdi. S.A., "Köyde bana kimse yardım etmedi. Bu olayı duyanlar benden faydalandı" dedi.
 
Geçen yıl bitirdiği ortaokuldan sonra eğitimine devam etmeyen S.E., savcılığın kararıyla Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. S.A'nın koruma alınması ardından jandarma ekipleri cinsel tacizde bulunanlara yönelik operasyon düzenleyerek aralarında 68 yaşındaki G.E.'nin de bulunduğu yaşları 16-20 arasında değişen F.B., F.A, M.A., M.E., E.E., ve Ö.C.'yi yakaladı. 7 kişi jandarmadaki soruşturma ardından Karakoçan'da adliyeye sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.
 
Mahkeme ayrıca S.A.'nın ağabeyi M.A.'nın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında tutuklanma kararı çıkardı. S.A.'nın Antalya'ya çalışmak üzere gittiği belirlenen ağabeyi bu kentte gözaltına alınarak, Karakoçan'a getirilmek üzere yola çıkarıldı. Güvenlik güçleri diğer 6 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.